A szexualitás és a testiség szabadságát hirdeti Steiner Kristóf, aki egy interjúban fejtette ki, miért oszt meg előszeretettel pőre tartalmakat férjével, Nimrod Dagannal közösen. A pár még tavaly indított közös OnlyFans-oldalt, de a közösségi médiában is gyakran tesznek közzé intimebb felvételeket. Mint mondták: mindezzel nem a polgárpukkasztás, hanem a testpozitivás hirdetése a céljuk.

A vegán gasztro guru 2016-ban ismerkedett meg Nimrod Dagannal, hivatalosan és legálisan tavaly szeptemberben kötötték össze az életüket Portugáliában. A pár a kezdetektől arról ismert, hogy a természetességet, naturalizmust hirdeti, ezt vegán életmódjuk, valamint az is tükrözi, hogy önfenntartó életmódot folytatnak. Akárcsak a táplálkozásban, úgy a testiség és intimitás kérdésében is szabados elveket vallanak. A témában a Forbes-nak adtak interjút nemrég.

Steiner számára fontos a közösségi médiában való jelenlét, az utóbbi időben azonban többször is meggyűlt a baja az Instagrammal és a TikTokkal: több olyan posztját is letiltották, melyen félmeztelenül, vagy éppen csókolózás közben látható a férjével.

A gasztro guru az OnlyFans előfizetői platformmal kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Örülünk, hogy van egy felület, ahol bátran megmutathatjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Az OnlyFansen kiállhatunk a sokszínűség, a testpozitivitás és a szabadság mellett, ami a mentális egészségünk szempontjából is rendkívül fontos. A meztelenség és a szexualitás jelentése és jelenléte félrecsúszott napjainkban. Pedig mindenki meztelenkedik, szinte mindenki szexel, ezek az emberi létezés legősibb formái. Azt gondolom, rengeteg tragédia, trauma és szorongás köthető ezekhez a tabukhoz és az egészségtelen kommunikációhoz” – mondta Steiner a Forbes magazinnak. Mint kiderült, profiljuk ingyenesen megtekinthető, egyes tartalmakért 5–15 dollár (1700-5100 forint) közötti összeget kérnek. Az exkluzívabbak 20-250 dollárba (6900-86 ezer forintba) is kerülhetnek.

Steiner a Facebookon továbbá arról is ír, miért kellene normalizálni a meztelenséget. 

„Anyámnak semmi aggálya nem volt azzal, ha meztelenül láttam őt. Simán megtörtént, hogy míg én a rágós papírból kimentett felnyalható tetoválást applikáltam magamra, ő szőrtelenített. A menstruációról sokkal korábban tudtam, mint a legtöbb lány osztálytársam, amikor pedig kiskamaszként serkenni kezdett a bozótos odalenn, megjegyezte: »Jé, már szőrös a kukid!«. Ezek eredményeképpen pedig nem lettem pedofil, sem Élektra vagy Ödipusz-komplexusos, lettem viszont a meztelenséget és szexualitást nem démonizáló, érző lény. Millió okot tudnék felsorolni arra vonatkozóan, miért szeretek »villantani« a közösségi oldalaimon (és bármily hihetetlen, a céltalan provokáció nem tartozik közéjük), de a legfontosabb:

hiszem, ha normalizáljuk az intimitást, a testiséget és a meztelenséget, kevesebb nyomorult lelkű, öngyűlölő ember végez roncsként az élet iskolájában,

kevesebbeknek lesz szüksége nőket lealacsonyító, férfiakat tárgyiasító, valóságtól elrugaszkodott pornófilmeket nézni, és kevesebben küszködnének tévhittel: nem szépek, nem szexik, nem elég nagy a mellük vagy a farkuk, hisz' értenék, hogy nem csak azok mutathatják meg a testüket, akik úgy néznek ki, mint Barbie, vagy egy body builder. Sőt, meggyőződésem: kevesebb fizikai és verbális zaklatás történne, ha természetes kíváncsisággal és elfogadással kezelnénk a pőreséget...”

A teljes bejegyzést itt tudja elolvasni:

(Borítókép: Steiner Kristóf. Fotó: Index/Bodnár Patrícia)