Különleges gyógykezeléstől, pontosabban egy biológiai terápiától várja a megváltást Rácz Béla, azaz Young G, aki körülbelül hat éve egy igen súlyos ízületi autoimmun-betegséggel küzd, amelyről az orvosok sem tudnak valami sokat.

Az egykori valóságshow-szereplőnél, aki a ValóVilág negyedik szériájában tűnt fel, eddig szteroidokkal enyhítette a betegség okozta fájdalmait és a psoriasis-t, azaz a pikkelysömört, ám ezeket nem szedheti örökké a rengeteg káros hatás miatt. Egy olyan gyógymódot keresett, amely hosszútávon nincs roncsoló hatással az egészségére – így talált rá a biológiai terápiára, ám arra sokat kellett várnia, mert államilag támogatott, és nehéz bejutni. Nemrég azonban megkaphatta az első terápiás, fehérje alapú injekcióját.

Mint mesélte, a rejtélyes betegség első tünetei a semmiből jöttek. A fájdalom miatt a sportról, és nagy bánatára a táncról is le kellett mondania.

„Ez a betegség a semmiből tört fel. Táncoltam, szaltóztam, mindent csináltam, mindig is egy mozgékony, energikus ember voltam, aztán az volt, hogy mankóval kellett a WC-re járnom... Ez körülbelül egy évig tartott. Nagyon nehéz volt reggelente a felkelés, az, hogy kikeljek az ágyból vagy bármilyen tevékenységet véghez vigyek. Nagyon megijedtem” – magyarázta a TV2 Mokka című műsorában a rapper, hozzátéve, tudomása szerint ez a betegség egyre többeket érint. Már a tizenéveseket, és a huszonéves korosztályt is. Rácz elsősorban az egészségtelen étkezést okolja.

A rapper, aki a spiritualitáshoz is közelebb került a gyógymódot keresve, a negatív kommentekről is beszélt a műsorban.

„Biztos vagyok benne, [hogy hatással volt az állapotomra a sok stressz, ami ért]. A negatív kommentek hála Istennek leperegnek rólam. Az legalábbis, amit rólam, vagy a feleségemről írnak, teljes mértékben. Egyedül azt

nem tűröm, ha a gyermekeimet bántják. A faji megkülönböztetés, a cigányozás most nagyon jelen van.

Úgy érzem, Beat is rátett erre egy lapáttal, aki a TikTokra posztolja ezeket. Ez nagy hatással van a roma emberekre. Egy-egy ilyen megnyilvánulással az egész közösséget bántják. Nem szeretem ezt, de nagyon belemennek, és a gyerekeket is belevonják” – magyarázta VV Béci, aki az adásban valami jó dologról is említést tett: pár napja új dallal jelentkezett. A Nótár Mary-vel készített dal az Ajjaj címet kapta. A rapper azt is elárulta, hogy a cigány nyelvet is elkezdte tanulni, hogy dalait azzal is feldobhassa.

(Borítókép: Rácz Béla, azaz Young G. Fotó: RTL. Ajánlókép: Index/Bodnár Patrícia)