BP-2075

VV Bécit két szórakozóhelyről is elküldték egy este alatt: „Köpni-nyelni nem tudtam”

2022.08.29. 08:00

Egy éjszaka alatt kétszer is kellemetlen helyzetbe került Rácz Béla, azaz Young G, aki úgy érzi, diszkrimináció áldozatává vált. A rapper Kántorjánosiban járt fellépni, melyet követően úgy döntött, hogy beugrik az egyik nyíregyházi klubba egy italra, s csak azt követőn indul vissza Budapestre. A szórakozóhelyre azonban – meglátása szerint  mondvacsinált indokra hivatkozva nem engedték be.

A ValóVilág korábbi játékosát mélységesen felháborította, hogy sapkája miatt nem mehetett be a helyre, ráadásul ezt követően egy másik klubból is elküldték.

„Azt mondták, hogy: nem jöhetsz be, azért, mert sapka van rajtad. Én gyerekkoromban éltem át utoljára ilyesfajta, kvázi »diszkriminációt«. Fogtuk magunkat és elmentünk egy másik helyre, és azért, mert egy trikó volt rajtam, oda meg azért nem engedtek be.

Nem szeretek ilyenkor kérkedni azzal, hogy ki vagyok, de látták és azt éreztem, hogy direkt csinálták. Én úgy gondolom, hogy ez is egyfajta diszkrimináció, attól függetlenül, hogy nem a bőröd színéről van szó,

de azért álljon már meg a menet gyerekek, hogy ma Magyarországon megtörténhet. El sem hiszem”

– fogalmazott a 24 órán át elérhető Instagram-történetében megosztott videóiban VV Béci, hozzátéve, a felesége, Norina a stylistja, aki mindig gondoskodik arról, hogy szépen legyen felöltözve.

Köpni nyelni nem tudtam, pislogtunk, mint hal a szatyorban, hogy ilyen létezik?! Nyíregyházát amennyire szerettem, 2004-től jártam oda fellépni még anno tánccal, annyira utálom most...

– tette hozzá a Bors által kiszúrt videókban a rapper, aki úgy véli, egy szórakozóhely jó üzletet tudna csinálni abból, ha beengedé az ismert embereket, közszereplőket. Nem arról van szó, hogy ingyen szeretett volna italozni, szívesen meghívnak másokat is egy-egy pohárra. 

Úgy véli, nem a sapkájában vagy a felsőjében találtak kivetnivalót, hanem a személyében. Mint mondja, korábban Gáspár Evelin és L. L. Junior is került már hasonló helyzetbe.

(Borítókép: Mészáros Norina és Rácz Béla. Fotó: Index/Bodnár Patrícia)