Először adták le magyar televíziós csatornán azt az interjút, melyet Harry herceg idén januárban adott az ITV brit kereskedelmi csatornának. Sussex hercege a 72 perces, Harry – Az interjú című dokumentumfilmben új titkokat árult el a brit királyi családtól való elszakadásáról, édesanyja, Diana hercegné tragikus haláláról és Meghan Markle-lel kötött házasságáról.

Az Egyesült Államokban három éve új életet kezdő herceg a bátyjával, Vilmos herceggel vívott harcára is kitér a Fem3-on is leadott interjúban, amely a Spare (Tartalék) című életrajzi könyvén alapult. A tettlegességig fajult vitájukról pontosan úgy fogalmazott:

„Minden olyan gyorsan történt... nagyon gyorsan. Megragadta a galléromat, letépte a nyakláncomat és a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt és belém mélyedt... egy darabig kábultan feküdtem, majd felálltam, és megkértem, hogy tűnjön el. (...) A konyhát elhagyta, de a házat nem. A nappaliban volt, tudom. Én a konyhában. Két perc telt el. Két hosszú perc. Aztán visszajött, és bocsánatot kért. A bejárati ajtóhoz ment, és én is, de mielőtt elment, még visszaszólt: »Megnek ezt ne mondd el«” – emlékezett vissza Harry herceg.

A sussexi herceg az interjúban a felesége, Meghan Markle és sógornője, Katalin hercegné eddig titkolt vitájáról is kitálalt. Az is kiderült, mi Harryék verziója az esküvőjüket megelőző koszorúslányos botrányt illetően. Mint azt a herceg elmondta, a két hercegné kapcsolata éppen egy békülő találkozó keretében mérgesedett igazán el  A beszélgetés – Harry herceg elmondása szerint – annyira rosszul sikerült, hogy Katalin hercegné olyan erősen markolta meg a bőrszék szélét, hogy az ujjai elfehéredtek.

 (TV2)

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)