Az elmúlt években féltve őrizte magánéletét Dukai Regina, ám úgy tűnik, mostanra megtört nála a jég, egyre több dologba avatja be követőit. A modell-énekesnő ezúttal arról írt a közösségi oldalán, hogy első gyermekének, Olíviának császármetszés útján adott életet tavaly decemberben, ám emiatt rengetegen kritizálták őt.

A Music Channel korábbi műsorvezetője, aki gyermeke arcát egyelőre nem mutatta meg, egy hosszú Instagram-bejegyzésben fejtette ki a véleményét azokról, akik azokat az édesanyákat bántják, akik hozzá hasonlóan a császármetszés mellett döntöttek, vagy arra kényszerültek.

„Igen! Császárral szültem! Van még kérdés? »Ugye tudod, hogy a statisztikák kimutatták, hogy a császáros gyerekek és az Anyukájuk között nincs olyan nagy kötődés, mint a természetes úton született babáknál?« »Ugye tudod, hogy végülis ez nem is szülés?« »Végülis akkor Te nem is szenvedtèl meg ezért a gyerekért?« Soroljam még az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket/kijelentéseket, amiket hallottam az elmúlt hónapokban a környezetemben császárral szült anyukákkal és magammal kapcsolatban? Rólam, számomra is meglepő módon lepereg minden szüléssel, szoptatással kapcsolatos kritika és »nemakarokbeleszólni« tanács, de vajon az illető, aki felteszi ezeket a kérdéseket (legyünk jófejek és tételezzük fel, hogy mindezt pusztán jóindulatból teszi) tisztában van vele, hogy milyen sérüléseket okozhat egy amúgy is érzelmileg felfokozott állapotban lévő Édesanyánál?

El akarják hitetni, hogy emiatt kevesebbek vagyunk és sajnos vannak, akik el is hiszik!

Na ez viszont nem pörög le rólam! Ha tehetném mindenki elé pajzsként állnék fel,hogy megvédjem őket ezektől a megjegyzésektől” – fejtette ki gondolatait a híresség, aki bejegyzését – a jelek szerint – azért időzítette mostanra, mert április a császármetszés hónapja.

„Április a császármetszés hónapja és bár igyekszem a lehető legkevesebbszer megnyílni, ezt a bejegyzést most azokért az anyákért írom, akiket mélyen érintenek ezek a megjegyzések. Császárral szültél? Természetes úton szültél? Örökbe fogadtál? Úgy döntöttél, nem vállalsz babát? Szoptatsz? Nem szoptatsz? Veled alszik? Külön szobában alszik? Bárhogy is van, én örülök neked, ha te/ti így vagytok boldogok, egészségesek. A babád és az életed nem a szomszédé, az anyukádé, az anyósodé, a barátnődé! Sőt! Nem is az idegené, aki veszi a bátorságot megkérdőjelezni a tetteidet. CSAK A TIÉD és a párodé!” – szögezte le az énekesnő.

A fotót, amely a feltételezések szerint Dukai műtéti hegéről készülhetett, ide kattintva tudja megtekinteni.

Nem Dukai Regina az egyetlen, aki bevallotta: császármetszés útján adott életet gyermekének. A hazai sztárok közül korábban Kulcsár Edina, Mádai Vivien és Voksán Virág is őszintén vallott arról, hogy megcsászározták. A külföldi sztárok közül Angelina Jolie, Kate Winslet, Victoria Beckham és Meghan Trainor tett hasonlóan. Utóbbi ütemezett császármetszéssel szült, ám a kicsi nem sírt fel, s azonnal az újszülött intenzív osztályra vitték.

(Borítókép: Dukai Regina. Fotó: Velvet/Kaszás Tamás)