Belső hasi vérzés okozta Vágó István halálát. A néhai tévés és politikai aktivista utolsó óráiról özvegye vallott, valamint azt is elárulta, hol és mikor vehetnek búcsút Vágótól azok, akik szerették és tisztelték őt.

Mindenkit sokkolt a hír, amikor április 29-én a Demokratikus Koalíció (DK) közölte: váratlanul elhunyt Vágó István. A Legyen Ön is milliomos! egykori házigazdája az otthonában esett össze, életét a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

Vágó halálának körülményeiről többet eddig nem lehetett tudni, valamint sokan azt is fájlalták, hogy nem tudnak majd elbúcsúzni tőle, családja ugyanis az értesülések szerint zárt körű búcsúztatót tervezett.

A csendet most Vágó István özvegye törte meg, aki a Kiskegyednek adott interjújában elárulta: a DK néhai aktivistája nem sokkal a halála előtt több egészségügyi vizsgálaton is részt vett, ám minden, a szívére és a tüdejére vonatkozó eredménye is negatív lett. Az ominózus estén sem volt semmilyen előjele a tragédiának, 10 órakor még az ismerőseivel levelezett, internetezett.

„Csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. [...] Sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg, [...] de nem ez történt, nem ez volt a baj.

Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni”

– árulta el a lapnak Vágó Judit, akiben fia és unokája, Péter és Borisz tartják a lelket. Az özvegy elárulta, hogy bár a korábbi híresztelések igazak, miszerint lesz egy szűk, családi körben tartott búcsúztató, azok is el tudnak köszönni a néhai kvízmestertől, akik közel érezték őt magukhoz. A DK előreláthatólag május 18-án 17 órakor szervez megemlékezést a budapesti Szent István parkban, ahova mindenkit szeretettel várnak.

(Borítókép: Vágó István. Fotó: Huszti István/Index)