Szerdai hírösszefoglalónkban még: Keleti Andreát megműtötték, Shane Tusup a kapcsolatáról beszélt, így él most a Szomszédok Vágási Jutkája, Ivancsics Ilona.

Reviczky Gábor

Több mint két hete írtunk arról, hogy a hatodik kemoterápiája óta folyamatos szédülések gyötrik Reviczky Gábort, akinél tavaly decemberben diagnosztizáltak prosztatarákot. Bár a színészt akkor megműtötték, később áttéteket találtak nála, ezért volt szükség a kemoterápiás kezelésre. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Reviczky legutóbb az RTL Fókusznak adott interjút, amelyben a színésztársaitól és másoktól kapott szeretetről, illetve a forgatások gyógyító hatásáról beszélt.

Országosan rengetegen üzennek, mindenki a segítségét ajánlja föl

– mondta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, akit a munkának és a forgatásoknak köszönhetően elkerülnek a nyomasztó gondolatok. „Nagyon élvezem a forgatásokat, sőt nagyon fontos is, hogy vannak. Le kell valamivel kössem magam. Próbára is kell tennem magam, de azért is nagyon jó, mert nem tudok foglalkozni a betegségemmel és kevésbé érzem a mellékhatásokat. Rettenetesen fáradékony vagyok, különösen a hatodik kemoterápia óta” – vallotta meg Reviczky Gábor, aki próbál minél több időt a természetben tölteni, ám sok esetben annyira elfárad, hogy elmondása szerint egy magaslesre sem tud elmenni vadászni, nemhogy vadak után kutasson az erdőben. Mégis, rengeteg erőt ad neki a környezetében élők és a kollégáinak a szeretete, így amikor csak tud, fellép a Pesti Színházban A dzsungel könyve című előadáson. Régebben itt játszott először Schmidt Zoltánnal, aki 9 éve alakítja a fiát A mi kis falunk című sorozatban.

„Én nagyon megszerettem, remélem ő is így van ezzel. Amikor fellépünk, mindig megöleljük egymást, erősebb munkakapcsolatnak mondanám" – mondta Schmidt, aki hozzátette: az energiái és a játékkedve ugyanúgy megvan Reviczkynek. A színész ezt „a kamerák és a forgatások gyógyító hatásával” magyarázza.

„Verebes Pistával fordult elő még vizsgaidőszakban, hogy az első felvonás során eltörte a kezét, de csak a szünetben vette észre [...]. A játék megóv minket attól, hogy érezzünk valamilyen problémát" – mondta. Reviczky Gábor sem adja fel a küzdelmet, ezt pedig a kollégái, köztük Peller Anna is érzi.

„Ő a szakmája szerelmese, olyan alázattal, olyan felkészülten érkezik még akkor is, amikor látom takarásban, hogy nincs jól. De ahogy elindulnak a kamerák, ahogy beindul a felvétel, tökéletesen felszívja magát, és azzal a szakma iránti alázattal és szerelemmel csinálja a jelenetet, amire szerintem csak nagyon kevesen képesek" – mondta a színésznő.

Reviczky nem is gondol a legrosszabb forgatókönyvre. Nem engedi, hogy eluralkodjon rajta a kilátástalanság. „Most örömhír, hogy nem kapok több kemoterápiát. Nagy öröm lenne, ha így lenne, mert tényleg nagyon furcsa dolog, hogy már 10 éve vagyok rákos, és semmi bajom nem volt, de amikor megkapom a kezelést, tönkremegyek. Ez olyan ellentmondásos dolog. Ha átadja magát az ember a betegségnek, biztos, hogy meghal, akkor győz a betegség.”

Keleti Andrea

Keleti Andrea nemrég műtőasztalra feküdt, hogy egy lézeres kezelésen átesve visszanyerje éleslátását. Bár a táncművésznő már régóta szemüveggel élt, a munkája miatt egyre több kellemetlenséget okozott neki a segédeszköz viselése.

„Az évek folyamán egyre erősebb lencséim voltak. Volt, hogy véletlenül otthon hagytam a szemüvegemet és a táncórámon egyszerűen nem tudtam kiválasztani a zenéket, mindig segítséget kellett kérni valakitől. Sokáig úgy tudtam, hogy a közellátást nem lehet lézeresen műteni, csak a távollátást, így már éppen kezdtem beletörődni, hogy nincs megoldás arra, hogy ismét jól lássak” – ecsetelte a hot! Beauty&Plasztika című különszámának Keleti Andrea, aki alaposan beleásta magát a lézeres látásjavítás témakörébe.

„Az utolsó lökést a könyvelőm adta meg, aki egy hatalmas monitor előtt ült, és mindent könnyen el tudott olvasni szemüveg nélkül. Amikor megkérdeztem, hogyan lát ilyen jól közel hatvanévesen, azt válaszolta, hogy néhány éve lézeresen megműtötték a szemeit. Akkor úgy voltam vele, hogy nem halogathatom tovább, és felkerestem a terület egyik kiváló specialistáját, dr. Kerekes Juliannát, aki egy alapos kivizsgálás után alkalmasnak talált a műtétre” – magyarázta a művésznő, akinek a szemeit mindössze 1-1 percig kezelték és a műtétet követően már aznap rendbe jött a látása.

A műtőből kilépve többé nem volt szükségem a szemüvegemre. Óriási csodának élem meg az egészet, nincsenek többé kellemetlen helyzetek, napi kötelező szemüveg-keresgélések.

Úgy látok, mint fiatalkoromban.”

Shane Tusup

Shane Tusup és Nagy Viktória Zoé részletesen mesélt az eljegyzésükről a hot! magazinnak. Mint arról mi is hírt adtunk, a pár nem egész egy héttel ezelőtt jelentette be a lánykérést az Instagramon, a bejegyzésből pedig kiderült, hogy az amerikai edző a Citadellán kérte meg kedvese kezét, akiről ide kattintva olvashat bővebben.

Most az is kiderült, hogy Viktória semmit sem sejtett az eljegyzésről, ugyanis Tusup azt mondta neki, hogy egy gin-koktélos rendezvényre mennek, amiről aztán azt állította, hogy az utolsó pillanatban lemondták.

Így, ha már a Citadellán voltunk, elvittem sétálni, és az első csókunk helyszínétől 100 méterre letérdeltem, majd megkértem a kezét

– magyarázta Shane Tusup, aki sokat dilemmázott azon, hogy az évfordulójukon vagy egy közös nyaraláson tegye-e fel a nagy kérdést a párjának. Végül a régimódi, romantikus módszer mellett döntött. „Az első pillanattól fogva szerelmes voltam. Imádom a lelkét. Azt, hogy gondoskodó és végtelenül romantikus. Mellette igazi férfinak érezhetem magam. Passzolunk, magas érzelmi szinten vagyunk. Nekem ő az otthonom, először érzem, hogy tartozom valahová” – vallotta meg érzéseit az edző, akinek már akkor is hiányzik Nagy Viktória Zoé, ha egy meetingen van, és nem tudnak beszélni.

A boldog menyasszony elmondta, hogy a kapcsolatuk alapja az őszinteség. Bár előfordul, hogy összeszólalkoznak, végül mindig mindent sikerül megbeszélniük. Az esküvő részleteiről is fontos dolgokat árultak el. „Ha Shane-en múlna, már holnap házasodnánk, hiszen neki mindegy, hogy nagy vagy kicsi, itthon vagy külföldön, a lényeg, hogy az a mi napunk legyen és valóra váljon a kislánykori álmom. Boldog vagyok, hogy ennyire törődik a lelkemmel” – nyilatkozta a hetilapnak Nagy Viktória Zoé, aki szerelmével Magyarországon tervezi az életét.

Ivancsics Ilona

Őszintén vallott a színháza elvesztéséről és a szakításáról a Szomszédok egykori Vágási Jutkája, aki tizenöt év után zárta le a kapcsolatát volt párjával, majd felszámolta a Száguldó Orfeum névre keresztelt magánszínházukat, valamint az Ivancsics Ilona Színtársait. A hot! magazinnak tett interjúban elmondta, hogy bár békében váltak el egymástól Sebők Péterrel, pont a közös munka miatt futott zátonyra a párkapcsolatuk.

„A színház is összekapcsolt minket, ettől bonyolultabb volt minden: a közös munka, az e miatti viták, hogy mindketten maximalisták vagyunk. Végül békében váltunk el, nem haragszunk egymásra. Azóta egyedül vagyok, ezt is meg kellett tanulni, az elengedést is. Hatvanéves koromig mindig volt valaki mellettem” – vallotta be Ivancsics Ilona. A színésznő jelenleg egy-két személyes darabokban játszik, de van közös produkciója Ábrahám Edittel, valamint Vincze Lillával is. Mindettől függetlenül nagyon vágyik arra, hogy végre egy rendes színdarabban lépjen színre, ugyanakkor tudja, hogy nincsenek könnyű helyzetben a színházak, amelyek örülnek, ha az állandó előadóiknak munkát tudnak adni.

A Szomszédok egykori sztárja a 63. születésnapján a Blikknek mondta el, hogy egyetlen gyermeke, Bence kilenc év után költözött haza külföldről és elmondhatatlanul boldog, hogy ismét ilyen közel van hozzá.

Hunyadi Donatella

Hunyadi Donatella szintén a hot! magazinnak adott interjút, amelyben őszintén vallott a szüleivel való kapcsolatáról. A Dancing with the Stars fiatal sztárja úgy érzi, hogy megfelelő értékeket vett át az édesanyjától, ellenben az édesapja szinte nem is volt jelen az életében.

„Ha mondhatok ilyet, kiskoromban eléggé el voltam kényeztetve, minden játékot megkaptam, amit kértem. A nevem jelentése „Isten ajándéka”, édesanyám pedig így is tekintett rám kiskorom óta. Amikor kamaszodni kezdtem, ő szigorúbb lett. Akkor íratott be táncra, színitanodába, zongorára, hogy kiderüljön, miben vagyok a legtehetségesebb” – nyilatkozta Hunyadi Donatella. Hozzátette: az édesanyjától olyan értékeket kapott, mint a tisztelet, a szeretet, őszinteség és becsületesség, és ő ezek szerint próbálja élni az életét. Az édesapja azonban semmilyen szerepet sem játszott az életében.

Édesapámmal tizennyolc éves korom óta kétszer találkoztunk, olyan körülmények között, ami nem gyereknek való, de erről nem szeretnék többet beszélni.

Tizennyolc éves koromban megkeresett, hogy szeretné tartani velem a kapcsolatot, de nem sikerült olyan viszonyt kialakítani, amelyet szeretett volna, én pedig nem tudok rá apaként tekinteni” – vallotta be Donatella. Bizonyos szinten azonban ennek ellenére is tartják a kapcsolatot, hetente többször beszélnek, a férfi mindig érdeklődik felőle.

„Ezeket nem tudom úgy fogadni, mintha egy apa mondaná. Nem tizennyolc évesen kell elkezdeni apának lenni, így nem is alakult ki az az érzelmi kapcsolat, ami felnőttként meg felesleges” – fejtette ki az érzéseit a fiatal tehetség, aki nagyon megválogatja, hogy kit enged közel magához. Mint mondta, régebben több olyan barátja is volt, aki mint idővel kiderült, csak érdekből kereste a társaságát. Éppen ezért ma már nagyon óvatos. Szerencsére a szerelmi életére nem volt hatással az ismertsége.

Sosem volt érdekből viszonyom senkivel, de nekik sem velem. Ez inkább a barátokra volt jellemző, semmint a párkapcsolatokra.

(Borítókép: Hunyadi Donatella és Reviczky Gábor. Fotó: Papajcsik Péter/Index; Vasvári Tamás/MTI)