Vitás Hamász-párti nézetei miatt nyilvánosan konfrontálódott egy zsidó származású édesanya Mia Khalifával a Miami Nemzetközi Repülőtéren nemrég. Az egykori felnőttfilmes eleinte próbálta kerülni a balhét, ám a nő szó szerint Khalifa képébe mászott.

Kínos jelenetnek lehettek tanúi nemrég a Miami Nemzetközi Repülőtéren tartózkodók, amikor Mia Khalifa összetűzésbe keveredett egy zsidó származású édesanyával, aki feltehetően ismerve Khalifa Hamász-párti nézeteit úgy vélte, konfrontálódnia kell az influenszerré avanzsált egykori felnőttfilmessel.

A feszült szóváltást Khalifa videóra rögzítette, amelyen az látszik, ahogy a nő az „Am Yisrael Chai” szavakat ismételgeti. Ez a kifejezés a zsidó emberek közötti szolidaritás egyértelmű megnyilvánulása, héberül annyit tesz: „Izrael népe él”.

Mia Khalifa a felvétel egy pontján a nő fiát arról kérdezi, hogy büszke-e az édesanyjára, aki akkorra már többször elismételte a fentebbi sorokat. Miután az influenszer nem kívánt vitába bocsátkozni a közel-keleti konfliktusról, így amikor a nő az arcába mászott, ő csak annyit kérdezett tőle, hogy a buszra vár-e, majd szarkasztikusan megjegyezte, hogy ő az inasát várja az autójával. A hölgy nem tágított, továbbra is ismételgette az „Am Yisrael Chai” szavakat, illetve megkérte a fiát, hogy videózzon. Ezután ismét Khalifa arcába mászott, mire a 30 éves exfilmes egy kegyetlen megjegyzéssel vágott vissza, miszerint a nőnek rossz a lehelete.

Mia Khalifa büszkén posztolta a videót azt állítva, hogy a cionisták (a cionizmus a zsidó nép nemzeti felszabadító mozgalma, a szó a Sion szóból származik, amely hagyományosan Jeruzsálem és Izrael földjének szinonimája – a szerk.) „elvesztették a fonalat”, a nő pedig még a repülőtéren belül is folytatta a gyalázkodást, amiről azonban már nem készült felvétel.

Mia Khalifa ma is egyértelműen kitart a Hamász-párti álláspontja mellett, ami miatt még tavaly októberben a Playboytól is kirúgták. A kiadó közölte, hogy zéró tolerancia politikája van a gyűlöletbeszéddel szemben. Khalifa a történtek után úgy nyilatkozott: „mondanám, hogy Palesztina támogatása miatt üzleti lehetőségeket veszítettem, de inkább magamra vagyok dühös, amiért nem ellenőriztem, hogy cionistákkal kötök-e üzletet”.

@velvet.hu A Playboy közölte, szerződést bont Mia Khalifa egykori libanoni–amerikai pornószínésznővel, közéleti személyiséggel amiatt, hogy Khalifa a Hamász Izrael elleni akcióit támogatta a közösségi médiás posztjaiban. #velvet #velvethírek #bulvár ♬ original sound - Velvet

Az izrael-palesztin konfliktus sokakat megosztott mind a civilek, mind a hírességek körében. Számos művész veszített munkát azért, ha a palesztinokkal szemben is kifejezte a toleranciáját. Felvállalt véleményük a megítélésüket is rontotta, a legjobb példa erre Susan Sarandon, aki később elnézést kért a kijelentéseiért és pontosította azokat, illetve Alec Baldwin, akit gyilkosnak neveztek azután, hogy azt mondta, „a békét támogatja”. Miközben izraeli és palesztin oldalon is vannak, akik szélsőségesebb nézeteket képviselnek, akadnak olyanok is – hasonlóan Baldwinhoz –, akik egyértelműen a béke fontosságát hirdetik függetlenül attól, hogy melyik oldalhoz húz a szívük.

(TMZ)

(Borítókép: Mia Khalifa. Fotó: Getty Images)