A világsztárok nemcsak a filmvásznon az átalakulás mesterei, hanem sokan közülük a magánéletben is. Összeállításunkban most olyan hírességeket mutatunk, akik eltökéltségüknek és kitartásuknak köszönhetően több tíz kilótól szabadultak meg az elmúlt időszakban.

Rebel Wilson

Rebel Wilson 2020-ban fogott életmódváltásba, az átalakulását pedig végig dokumentálta a közösségi médiában. A fogyása szembetűnő volt, olyannyira, hogy sokan azon kezdtek aggódni, hogy a jövőben esetleg kevesebb szerephez juthat, mert kiesett abból a karakterből, amelyben szinte az összes addigi filmjében láthattuk. Arról, hogy a színésznőnek hogyan sikerült 35 kilót leadnia, ide kattintva olvashat bővebben.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy, ahogyan 11 évvel ezelőtt ő maga fogalmazott: „már minden méretben látható volt a világon”. A Us Weekly-nek adott akkori interjújában elmondta, hogy a súlya folyamatosan változik, nem egyszer pedig a divatos diétáknak is áldozatul esett. A Gilmore Girls című sorozatban való szereplésekor például négy hónap alatt 31 kilót fogyott egy lédiétával.

Soha többé nem ismételném meg. Félidőben éhesnek és őrültnek éreztem magam

– emlékezett vissza a színésznő, aki 2015-ben ismét megszabadult 22 kilótól, ám akkor elég volt pusztán a gondolkodásmódját megváltoztatnia. „Abbahagytam az aggódást. Azt hiszem, van valami abban, hogyha lazítok, és nem vagyok olyan ideges és merev. Ez bizarr módon bevált.”

Chris Pratt

A galaxis őrzői című Marvel-filmben alakított Star-Lord szerepéért Chris Pratt 36 kilótól szabadult meg. Igaz, már előtte is kénytelen volt az edzőterembe járni, ugyanis a Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza című film miatt is le kellett adnia néhány kilót 2012-ben. A színésztől mindez hatalmas teljesítmény, az utóbbi film készültekor ugyanis már 40, A galaxis őrzői első részének forgatásakor pedig 42 éves volt. Mi több, a képregényfilmes szerep miatt 9 kiló izmot is felszedett. Pratt méltán mondható az átalakulások egyik nagy mesterének, az edzőteremben töltött kemény évek előtt ugyanis pont az ellenkező feladatot kapta: a 2009-től hét évadon át futó Városfejlesztési osztály című sorozat miatt híznia kellett, végül 136 kilót nyomott.

Impotens, fáradt és depressziós voltam. Ekkor döntöttem el, hogy változtatni fogok és vettem egy kondibérletet.

Adele

Adele szintén hatalmas változáson ment keresztül, ami először 2019-ben vált szembetűnővé Drake születésnapi partiján. Ezt követően a paparazzik többször is lekapták őt, ahogy bizonyos helyzetekben megvillantotta karcsú alakját. Az énekesnő aztán maga is posztolni kezdett különböző felvételeket az Instagram-oldalára. Mint azt egy alkalommal elárulta, az úgynevezett Sirtfood diétával sikerült lefogynia, amely módszer lényege, hogy bizonyos élelmiszerek elfogyasztásával növeljük a szervezetünk szirtuinszintjét. A szirtuinok egy hét tagból álló enzimfehérje-család, amelyet először az élesztőben azonosítottak. A diéta mellett természetesen a testmozgás sem maradt el, ebben egy személyi edző volt Adele segítségére, aki a Simon Koneckitől való válása után döntött az életmódváltás mellett.

Jessica Simpson

Jessica Simpsoné volt a világsztárok közül talán a leglátványosabb fogyás. Az énekesnő a harmadik gyermekével, Birdie Mae-vel való terhességét követően rengeteg pluszkilót felszedett, ám fél év alatt 45 kilótól sikerült megszabadulnia.

Nagyon büszke voltam, amikor ismét önmagamnak érezhettem magam

– mondta akkor Simpson, akit egy személyi edző egy intenzív programmal segített a gyors fogyásban.

Khloé Kardashian

Khloé Kardashian korábban évekig küzdött a kilókkal, végül egy gyökeres életmódváltással neki is rengeteg feleslegtől sikerült megszabadulnia. Az egészséges étkezésnek és a rendszeres testmozgásnak köszönhetően 16 kilót dobott le 2015-ben. Az életmódváltást ezután sem hagyta abba, így a helyes táplálkozás és a fitnesz máig fontos szerepet játszik az életében. Az edzéseiről rendszeresen oszt meg különböző posztokat a közösségi médiában. A követői azt is nyomon követhették például, ahogy a kislányával, True-val való terhessége alatt felszedett kilókat a szülés után szinte egyből leadta és 90-ről 75 kilóra fogyott 2018-ban.

Cillian Murphy

A sor végére hagytuk Cillian Murphy ír színészt, az ő tavalyi fogyása ugyanis kizárólag munkacélból valósult meg. Az Oppenheimerben alakított főszerephez 10 kilótól kellett megszabadulnia. A 47 éves színész extrém módon igyekezett leadni a kilókat.

„Szeretek a testemmel játszani és Oppenheimernek pontosan kivehető alkata és körvonalai voltak, amit pontosan szerettem volna eltalálni. Ehhez elég sokat kellett fogynom, illetve a jelmezzel és a szabással is sokat dolgoztunk” – nyilatkozta Murphy a The New York Times-nak.

(PageSix)

(Borítókép: Cillian Murphy és Rebel Wilson. Fotó: Getty Images)