Magyarország 39. leggazdagabb embere őszintén vallott a kőgazdagok Isten-komplexusáról, valamint arról, ő milyen helyzetekben parancsol megálljt önmagának.

Jákob Zoltán nevét mára az egész ország ismeri, nemcsak azért, mert ő hazánk 39. leggazdagabb embere, hanem mert a TV2 Nagy Ő című műsorának tavalyi főszereplője volt. Legutóbb a Borsnak adott interjút, amelyben elmagyarázta, miért van a legtöbb milliárdosnak Isten-komplexusa, és bevallotta, ő közéjük tartozik-e.

„Jól ismerem a kisördögöt, aki ezeket suttogja egy gazdag ember fülébe: Meg tudod csinálni! Lehetsz te az első! Törhetsz te a legmagasabbra, vagy merülhetsz a legmélyebbre! Szerencsésnek érzem magam, hogy engem nem ért el és gyűrt maga alá az a fajta Isten komplexus, ami azoknál az embereknél alakul ki, akik extrém módon sikeresek és nem találkoztak soha a kudarcélménnyel. Ők feltehetően azt érzik, hogy sebezhetetlenek és hallhatatlanok, ezért mennek el folyton a falig, majd át is másznak rajta” – magyarázta a milliárdos, aki bár maga is szereti az adrenalin-löketeket, egy pontnál nem megy messzebbre.

„Nálam ott van vége egy kalandnak, hogy esetleg könnyű sérüléseket szerezhetek. Ilyen például a cápákkal úszás, ahol benne volt a pakliban, hogy az egyik fenevad kevésbé örül a jelenlétemnek, vagy éppen ebédnek néz, de ott voltak velem a képzett és felkészült szakemberek, akik minden eshetőségre felkészültek. Illetve ültem kifejlett tigris mellett, aki meg is csapott a farkával.

Ennél tovább nem merészkednék, vagyis mondhatom, hogy elértem a határaimat”

– szögezte le Jákob Zoltán

Már sokan meghaltak

A lap cikkében emlékeztet azokra a néhai szupergazdagokra, akik tavaly nyáron a Titán névre keresztelt tengeralattjárón a Titanic roncsaihoz igyekeztek fejenként 85 millió forintnak megfelelő összegért, ám végül az Atlanti-óceán fenekén lelték a halálukat. Említik továbbá a Magyar Telenor három éve helikopter balesetben elhunyt többségi tulajdonosát Petr Kellert is, aki az extrém síelés megszállottja volt, majd a gépével lezuhant egy alaszkai gleccser közelében. 

(Borítókép: Jákob Zoltán)