III. Károly királyról a napokban derült ki, hogy rákkal küzd. Hogy a palota miért hozta nyilvánosságra az uralkodó egészségi állapotát, arról protokollszakértő nyilatkozott.

III. Károly király

III. Károly királyról nemrég közölte a palota, hogy rákos betegséggel diagnosztizálták. Az uralkodó kapcsán egyből felrebbentek a pletykák, hogy vajon képes lesz-e ellátni a feladatait, valamint ismét előkerült Nostradamus jóslata, miszerint Anglia királya nem sokáig ülhet a trónon.

A TV2 Mokka című beszélgetős műsorában csütörtök reggel Gáspár Ágnes protokollszakértő elárulta, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően azért hozta nyilvánosságra a palota az uralkodó egészségi állapotát, mert a betegsége esetlegesen akadályozhatja őt a feladatai ellátásában, másrészt pedig Károly nagy szószólója a rákos megbetegedések prevenciójának, így ez is szerepet játszott a palota döntésében.

Hogy a király milyen kezeléseket kap, arra nem tértek ki, ám egy időre a nyilvános szerepléseket ki kell hagynia és rengeteget kell pihennie. Ugyanakkor a törvények aláírásában és a miniszterelnökkel való kapcsolattartásban nem akadályozza őt a betegség, így a feladatkörét egyelőre képes ellátni. Amennyiben a király állapota rosszabbra fordul, a szerepét elsőszülött fia, Vilmos, az ő felesége, Katalin, a két testvére, illetve Kamilla királyné veheti át.

Shane Tusup

Hamarosan érkezik a hazánkban élő amerikai edző, Shane Tusup és felesége, Nagy Viktória Zoé kislánya. A szerelmesek a Mokka vendégei voltak, ahol elárulták, hogy az első trimeszterben Viktória sokszor volt rosszul, ám a másodikra már szerencsére könnyebb lett. Az orvosával való felhőtlen kapcsolat és a belé vetett bizalom miatt a várandós édesanya és szerelme úgy döntött, hogy a fitnesz bajnok itthon szüli meg a babát.

Az a legfontosabb nekem, hogy ő jól érezze magát, boldog legyen

– mondta Shane Tusup. aki a lehető legjobb életkörülményeket szeretné biztosítani tavasszal érkező gyermeküknek. Bár a babaszoba kialakítását egyelőre nem kezdték el, már nem sokat várat magára.

Csonka András

Csonka Andrást a születésnapja után több mint két héttel látták vendégül a Mokkában, ahol a színész elárulta, hogy többek között a gyermekkorát idéző rajzfilmek és ifjúsági filmek gyűjtésével igyekszik fenntartani a fiatalságát. Ezek az alkotások kellemes emlékeket idéznek fel Csonka Piciben, akit a munkája is fitten és fiatalosan tart.

Minden, amit csinálok, fitten tart. Jelenleg például egy olyan produkcióra készülünk, amely mese, musical és koncert egyben!

(Borítókép: III. Károly király a The Sun című napilap címlapján. Fotó: Getty Images)