Az elmúlt napok eseményei nem múltak el következmények nélkül.

Korábban mi is beszámoltunk Széki Attila, azaz Curtis és Osváth Zsolt influenszer balhéjáról, amely a közösségi média felületein zajlott. Az üzengetések azután kezdődtek, hogy Curtis előbb támogatásáról biztosította Osváthot a múlt hét pénteki gyermekvédelmi tüntetés kapcsán, majd az influenszer szerint a rapper kihátrált. Curtis narratívája szerint azért nem támogatta arccal és névvel a rendezvényt, mivel az nem volt pártpolitika mentes – noha a szervezők kifejezetten így hirdették azt meg.

Az újpesti rapper egyébként ezután részt vett Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjén is.

A 24.hu elemezte, hogyan hatott a botrány Curtis követőszámaira. A vizsgált időszakban, vagyis február 14-ét követően láthatóan alaposan megcsappant Curtis követőinek a száma.

Öt nap leforgása alatt 2730 követőt vesztett.

Ez az érték persze magában foglalja azt is, hogy a Curtis munkásságával újonnan megismerkedők közül biztosan be is követték valamennyien, vagyis a valós követővesztés még ennél is nagyobb lehet. 

Osváth Zsolt nemrég egy újabb videót tett közzé az esettel kapcsolatban, amelyben Ördög Nórával kapcsolatban is kritikát fogalmazott meg, aki hasonló szöveget osztott meg, mint a rapper. 

(Borítókép: Curis. Fotó: Németh Kata/Index)