A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa bírságot szabott ki a Rádió1-re, mert nem jelzett korhatáros tartalmat sugároztak. Az érintett műsor a Balázsék október 26-i adása volt, amelyben egy hallgató beszámolt arról, hogy Amszterdamban van és éppen füvet fogyaszt.

Az NMHH Médiatanácsa 6 millió 150 ezer forintos bírságot szabott ki a Balázsék című műsor adása miatt, amiben a műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták egy Amszterdamból betelefonáló személy történetét, aki elmondta, hogy éppen marihuánás cigit szív.

Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott

– fogalmazta a műsorvezetők, akik a 444 által idézett NMHH közleménye szerint dicsérettel illették a szerkesztőasszisztenst, amiért egy amiért egy ilyen „szórakoztató” és „igazi gyöngyszem” hívást kapcsolt be az adásba.

A Médiatanács szerint a műsorvezetők a kábítószer-fogyasztást pozitív viselkedésformaként állították be, mindenféle ellenpontozás vagy kritika nélkül, ami különösen aggályos a kiskorúak védelme szempontjából.

A tanács kifogásolt egy másik részt is az aznapi adásból, amikor Sebestyén Balázs és kollégái azon nevetgéltek, hogy Kambodzsában egy részeg turista „egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek”.

(444)

(Borítókép: Sebestyén Balázs. Fotó: Papajcsik Péter/Index)