Hírösszefoglalónkban még: a családja döntése alapján Szurdi Miklós temetése zárt körű lesz, távol a nyilvánosság figyelmétől, ahogy ő is szerette volna.

Katalin hercegné

Katalin hercegné, aki az év elején került kórházba egy hasi műtét miatt, aki most először tűnt fel a nyilvánosság előtt a beavatkozás óta. A hercegné lábadozása alatt a The London Clinicben, London egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményében tartózkodott, ahol Vilmos herceg is gyakran mellette volt, több hivatalos elfoglaltságát félretéve, hogy támogathassa feleségét ebben a nehéz időszakban.

A walesi hercegnőt legutóbb hétfőn kapták lencsevégre, amint édesanyja, Carole kíséretében autóval haladtak a Windsor-kastély közelében. Ez volt az első alkalom december óta, hogy a hercegnét nyilvánosan látták, ami számos találgatást váltott ki az emberek körében az elmúlt hetekben. Sokan aggódtak Katalin állapota miatt, különösen miután a Buckingham-palota csak szűkszavúan kommunikálta a hercegné egészségi állapotát.

A hercegné körüli találgatások olyan mértéket öltöttek, hogy a királyi család kénytelen volt közleményt kiadni, amelyben megerősítették, hogy Katalin jól van és otthon lábadozik a műtétje után. A Buckingham-palota korábban arról tájékoztatott, hogy a hercegné várhatóan két hétig marad kórházban, és húsvétig szünetelteti munkáját. Vilmos herceg és családja szorosan összetartva kezelte az eseményeket, Katalin pedig szerette volna, ha állapotát magánügyként kezelik.

A People magazin szerint a műtét még a királyi családhoz közel állókat is meglepte, hiszen a palota bejelentése előtt csupán egy nappal jelentkezett be a klinikára. Mindössze három héttel a beavatkozás előtt még semmi nem utalt arra, hogy Katalin kórházi kezelésre szorulna, karácsony reggelén boldogan jelent meg családjával együtt.

Katalin hercegné mostani megjelenése megnyugvást hozott a nyilvánosságnak és a rajongóknak, akik aggódva követték az eseményeket és várták a hercegné gyógyulásáról szóló híreket. 

Szurdi Miklós

Szurdi Miklós, a magyar televíziózás meghatározó alakja, aki olyan népszerű sorozatokat rendezett, mint a Linda, Angyalbőrben és a Família Kft., a családja kívánságára zárt körben búcsúztatják el. A rendező, aki hosszú ideig betegeskedett, február 12-én hunyt el, de életének utolsó szakaszában is aktívan dolgozott, az Erdőkertesi Faluház igazgatójaként.

 A család eredetileg nyilvános megemlékezést is tervezett, de végül úgy döntöttek, hogy ez is zárt körben történik, csakúgy, mint a temetés. A családja döntése alapján a gyászoló család és néhány közeli munkatárs vesz majd részt a szertartáson, amely március végén lesz, miután a rendező második fia is hazautazik Brüsszelből.

A temetés szigorúan privát lesz, meghívóval és feltehetően biztonsági őrökkel biztosítva, hogy csak a család által kívánt vendégek lehessenek jelen. Xantus Barbara, Szurdi Miklós egykori felesége megerősítette a terveket, hangsúlyozva, hogy bár a temetés nem lesz nyilvános, a sírhely később mindenki számára elérhető lesz, aki szeretné leróni tiszteletét.

Dombóvári István

Dombóvári István, az ismert humorista, szilveszteri fellépéséből félmillió forintot adományozott a Semmelweis Egyetem koraszülötteket támogató alapítványának, ezzel fejezve ki háláját azoknak, akik a születendő gyermekének életét megmentették. A család 2023 májusában szembesült a váratlan helyzettel, amikor gyermekük a tervezettnél jóval korábban született meg.

A kisfiú életének megmentése óriási megkönnyebbülést hozott a családnak, és Dombóvári István most egy nemes gesztussal fejezte ki háláját – írta meg a hírt a Blikk. 

„Minden érzést félre kellett dobni, megszűnt körülöttünk a világ. Bent lehettem, végig követtem mindent. Nagyon-nagyon féltettem őket. A kisfiam tökéletesen egészséges, fantasztikus srác lett. Köszönhető annak a kórháznak, ahová a gondviselés sodort minket" – osztotta meg Dombóvári István a megható pillanatokat Instagram-oldalán.

A felajánlott összeg az alapítványnak már megérkezett, és a humorista egy különleges találkozón vehetett át elismerést dr. Szabó Attila professzortól, a program képviselőjétől. Egy szép oklevéllel jutalmazták meg, amelyet a kisfia kilenc hónapos születésnapján vehetett át.

Dombóvári István a Facebookon osztotta meg az örömteli hírt, hangsúlyozva, hogy a valódi köszönet az egészségügyi dolgozóknak jár, akik a nehéz körülmények ellenére is mindent megtesznek a rászorulókért.

A feleségemmel, a kisfiammal és ezzel a kis hozzájárulással ezt köszöntünk meg és köszönjük amíg csak élünk

– fogalmazott Dombóvári István, kiemelve, hogy a támogatás nem csak anyagi, hanem erkölcsi elismerést is jelent azoknak, akik nap mint nap a koraszülöttek életéért küzdenek.

(Borítókép: Dombóvári István. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)