Fodor Zsóka és Várkonyi András konfliktusa lassan egy hónapja tart, amióta a színész azzal vádolta a kolléganőjét, hogy az két előadáson sem jelent meg. Az állítást Fodor Zsóka cáfolta, legutóbb pedig egy interjúban fejtette ki bővebben a véleményét az ügyről.

Fodor Zsóka és Várkonyi András már a '70-es évektől kezdve együtt játszottak, illetve egy egész ország ismerte őket a Barátok közt idős házaspárjaként, Magdi anyusként és Vili bácsiként. A barátságuk úgy tűnt, egy életen át tart majd, ám a kapcsolatuk nagyjából egy hónappal ezelőtt megromlott szakmai ellentétek miatt. Bár Fodor Zsóka eleinte szűkszavú volt annak kapcsán, hogy mi történt közöttük, Várkonyi András bőbeszédűbb volt és elmondta, hogy kolléganője korábban két előadáson sem jelent meg, majd letagadta, hogy neki is jelen kellett volna lennie. A színésznő ezután felháborodva cáfolta a vele kapcsolatos állításokat. A két színész konfliktusa azóta is tart, legutóbb a Borsnak adott interjút a témában Fodor Zsóka. A színésznő állítja, Várkonyi azért orrolhatott meg rá, mert egyszer viccesen arról elmélkedett egy cikkben, hogy kire cserélné le őt.

„A felsorakoztatott férfiakat egyesével megindokoltam, miért nem jöhetnének szóba. Utolsóként Csuja Imre neve hangzott el, akit én nagyon szeretek emberileg és művészileg is. Akkor mondtam azt, hogy »drága Andriskám, ne haragudj, de a Csujára lecserélnélek«. Ennyi!” – mesélte Fodor, aki nem lát esélyt a békülésre.

Nagyon rosszul esett ez az egész, mondhatni, kaptam egy gyomrost tőle.

Andrisban vannak tüskék, de hogy mik, az maradjon a mi titkunk. Nem haragszom rá, inkább csodálkozom. Szeretnék a jövőben is csak a szép közös élményeinkre emlékezni. Becsülöm, nagyra tartom a tehetsége miatt, és minden túlzás nélkül állítom, ő a magyar szinkroncsászár Magyarországon. Ezekkel a gondolatokkal tartom őt meg magamban. Nincs esély, hogy leüljünk megbeszélni. Neki is megvan a saját kis élete, nyilván mi már nem fogunk együtt sem beszélgetni, sem játszani. Nekem is megvan a magam dolga, nagy ez az ország, ki tudjuk kerülni egymást” – fogalmazott Fodor Zsóka.

(Borítókép: Fodor Zsóka. Fotó: Németh Kata/Index)