A második baleset az intézményben rövid időn belül.

A Velvet is beszámolt arról, hogy a Nemzeti Színház két színészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót súlyos baleset érte.  A baleset a Rómeó és Júlia előadása közben, valószínűleg a kulisszák és a színpad határán történt, ahol a két színész egy vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé. Mind a ketten súlyos sérüléseket szenvedtek és azóta is tart a felépülésük. 

Az eset hatalmas felháborodást keltett, Vidnyánszky Attila színházigazgató még a lemondástá is benyújtotta, ám végül maradt az intézmény élén, amely miatt több kritika is érte

A 89 éves Bodrogi Gyula a Karinthy Színházban lépett fel a hétvégén, és látványos volt hogy a bal keze fel van kötve. A Blikk utánajárt, mi történt a színésszel, aki elárulta, hogy a Nemzetiben sérült meg. 

„Sajnos elestem. Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbejárónál, amikor beakadt a sarkam és putty, már a földön is voltam. Ez nagyjából tíz napja történt. Alaposan megvizsgáltak, és ott derült ki, hogy elrepedt az egyik csontom. Az esés közben próbáltam védeni magam, ezért a bal kezemmel tenyereltem le, ezt viszont a csontom bánta. Azóta fel van kötve a kezem. Még nem tudom, meddig kell így hordanom, majd az orvos megmondja. A lényeg, hogy jól vagyok, ez csak egy kis baleset, amiből hamar rendbe jövök” – mondta a színész, akit természetesen ez sem tántorít el a munkától. 

(Borítókép: Bodrogi Gyula. Fotó: Papajcsik Péter/Index)