Hírösszefoglalónkban még: a 91 éves Vitray Tamás elárulta, mitől működik új házassága, Bodrogi Gyula balesete után nyilatkozott.

Dér Heni

Az énekesnő, aki két diplomát is szerzett zenei karrierje mellett, a M2 Petőfi TV műsorában vallotta be, hogy egész életében azért küzdött, hogy megfeleljen édesapjának.

Apukám nagyon fiút szeretett volna, ezt sokszor hangoztatta is.

Vajdaságban egy olyan zárt erkölcsű, patriarchális rendszerben gondolkozott a közeg, hogy a fiú viszi tovább a családnevet, a gazdaságot, ennek kiemelt értéke van. Ebből kifolyólag apukám is akkor lett volna elégedett saját magával, ha két fia születik” – fogalmazott Dér Heni.

„Ehhez képest, a karma, a sors, a Jóisten gondoskodik arról, hogy mindenki megkapja a saját feladatát: ezért két lánya született. Ezzel ő is küzd, és nekem is meg kellett küzdenem” – tette hozzá az énekesnő, aki elmondta, hogy a gyerekkora „90 százaléka” arról szólt, hogy megfeleljen édesapjának.

Azt mondta, hogy ha már lány lettem, legalább legyen doktor a nevem előtt, legyek orvos vagy ügyvéd, hogy legyen büszke rám.

Emiatt az iskolában a legjobb tanulók között voltam, mert ott volt bennem a megfelelni akarás” – idézte fel az énekesnő, aki viszont nem bánja, hogy apja nyomására jól tanult és kommunikáció-médiatudomány és politológus diplomát is szerzett, mert ezáltal szélesebb körű ismeretekre tett szert, aminek hasznát veszi a dalszerzésnél.

Vitray Tamás

A magyar televíziózás nagy öregje, a 91 éves Vitray Tamás ismét oltár elé állt, immár élete során negyedszerre. Nemrég elmesélte, hogyan ismerkedett meg új feleségével, Vitray-Ivens Évával most pedig a Best magazinnak elárulta, hogy úgy érzi, nehezen viselték el őt az emberek az élete során, ám ő csak magát adja, ahogy ezt most, a friss házasságában is teszi.

Én mindenesetre kísérletet teszek, hogy el lehessen viselni... vagy bejön, vagy nem.

Nyolcvanhét évesen váltam, és most kilencvenegy vagyok, de úgy gondolom, mindez nem az évektől függ” – fogalmazott a tévés, aki elárulta azt is, hogy miért érezte azt, hogy három zátonyra futott házasság után ismét oltár elé kell állnia.

Vitray kiemelte, hogy a mind a négyszer meggyőződésből állt az oltár elé, az előző házasságai sikertelensége ellenére pedig egyáltalán nem érezte azt, hogy negyedszerre se hozna jó döntést. Abban viszont már teljesen biztos, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy megházasodott.

A friss házasok ráadásul még nem is költöztek össze, csak szomszédok, de ha kész lesznek Vitray-Ivens Éva lakásának felújításával, akkor összeköltöznek, amitől egyáltalán nem tartanak.

Én is alkalmazkodom, ő is alkalmazkodik.

Aztán egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy amihez én alkalmazkodom, az az, amit én eredetileg akartam és fordítva. Hát, innen van a béke” – árulta el Vitray Tamás.

Bodrogi Gyula

Ahogyan arról a Velveten is beszámoltunk, egy hete – Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia után – egy újabb művész sérült meg a Nemzeti Színházban. A 89 éves Bodrogi Gyula ugyanis felkötött kézzel jelent meg a Színházak éjszakáján, ahol előre felköszöntötték a közelgő, 90. születésnapja alkalmából. Most a Borsnak gyógyulásának folyamatáról vallott.

„A mostani kötést leveszik róla, helyette egy könnyebb, egészségügyi kötést tesznek fel. A fájdalom szerencsére teljesen megszűnt, de kell majd járni még tornáztatni” – mondta el a színész a lapnak és elárulta azt is, hogy meddig szeretne színpadon maradni.

A Jóisten a színpadról fog magához szólítani.

Én ezt kértem tőle, és ha szeret, akkor be is tartja. Addig pedig élni szeretnék, egy színész maradjon a színpadon, szórakoztasson, kápráztasson, hiszen ez a dolga” – jelentette ki.

(Borítókép: Dér Heni. Fotó: Papajcsik Péter/Index)