A népszerű énekes, Manuel, a bíróság által kiszabott 50 óra közmunkát még mindig nem kezdte meg, bár jelentős összeget utalt az állatotthonnak.

Manuel, akit az X-faktor előtt tett ellopásért ítéltek el, még mindig nem dolgozta le az adománygyűjtő láda eltulajdonítása miatt rá kirótt közmunkát.

A zenész, aki két barátjával együtt vitte el a Noé Állatotthon adománygyűjtő ládáját és annak tartalmát, bírósági tárgyalás helyett mediátori eljárást követően lett kötelezve a közmunkára.

Noé Állatotthon szóvivője, Schneider Kinga, a Borsnak adott interjúban osztotta meg a csalódottságát.

„Nagyon örültünk Manuel gáláns utalásának, de arra, hogy mikor és hogyan szeretné megkezdeni a munkát, az elmúlt hónapokban hiába vártuk. Nem telefonált, nem jelentkezett semmilyen formában, pedig mi és a mentett állataink tárt karokkal, szeretettel várjuk” –nyilatkozta Kinga.

A menhely szóvivője hozzátette: „Mint mindig, most is nagy szükségünk van önkéntesekre, rengeteg állatunk van és rengeteg a teendő.

Hiszünk abban, hogy talál ránk időt a naptárában, mert dolgos kezekre mindig van nálunk igény!

Az énekes által nyújtott pénzügyi segítség, bár hasznos, nem pótolhatja a személyes hozzájárulást, amit a közmunka jelentene. A Noé Állatotthon vezetősége és az ott élő állatok továbbra is várják, hogy Manuel teljesítse kötelezettségét, és közvetlenül is segítse az állatmenhely mindennapjait.

(Borítókép: Manuel. Fotó: Kaszás Tamás/Index)