Keddi hírösszefoglalónkban még: Marics Peti a családalapításon gondolkozik, Artisjus-díjat kapott Azahriah, Beton.Hofi és Pogány Induló is.

Marics Peti

A 27 éves énekes karrierje csúcsán van és nem rég műsorvezetőként is debütálhatott a TV2 Zsákbamacska című műsorában. A ValMAr Duó tagja jelenleg szingli, de ennek ellenére a családalapításban gondolkodik.

„Családcentrikus vagyok, nagy családban nőttem fel, a két bátyámmal kiváló a kapcsolatom. Náluk már vannak gyerekek, akiket nagyon szeretek, s a későbbiekben én is ilyen életre vágyom. Tíz év múlva már apaként látom magam, a kérdés csupán az, mikor jutok el odáig” – nyilatkozta a Meglepetés magazinnak Marics Peti.

Túl sokat nem akarok várni, fiatal apuka szeretnék lenni

– jelentette ki, de hozzátette, hogy jelenleg nincs túl sok ideje a párkapcsolatokra a sok munka miatt, ettől függetlenül könnyen lehet, hogy valaki elcsavarja a fejét.

A társkeresést nem csak a szoros időbeosztása nehezíti meg, hanem az ismertség is. Az énekes úgy gondolja, hogy a férfinak kell küzdenie, míg egy nő kéreti magát, ám mindez az ő esetében ritkán áll fent, mert sokan szerelemesek abba a képbe, amit a televízióban látnak belőle.

Azt vallom, mindennek eljön az ideje... Eddig is jó lapokat osztott nekem a sors, bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad

– jegyezte meg Marics Peti.

Balogh Péter

A Cápák között egyik milliárdosa, Balogh Péter, vagyis Petya volt a Palikék Világa by Manna Három igazság című műsorának vendége. A hihetetlenül sikeres vállalkozó szinte mindetn elért már, amit az üzleti életben el lehet érni, a magánéletében azonban bőven adódtak problémái.

„Egész életemben munkamániás voltam, az volt a kattanásom, hogy egy nemzetközileg sikeres szoftvercéget fogok felépíteni” – magyarázta a milliárdos, aki később eladta vállalkozását, pont miután tönkrement a házassága.

„Ezt megelőzően kiderül, hogy szétesett az első házasságom. Ilyenkor általában az apa költözik. Ott állok, hogy egy fél éven belül megszűnt az egyik harmada az életemnek, meg a másik 2/3-a. Egy cégeladás együtt jár egy hihetetlen személyes válsággal: oké, hogy van pénzem, de nincs semmi másom, és ami leginkább hiányzik: nincs célom.

Azon gondolkodtam, hogy most mi a következő... Most még meg kell halni.

Arra jöttem rá, hogy mindig volt egy álmom, aztán eladtam és nem maradt. Újra ki kellett találjam, hogy ki vagyok én, miért kelek fel reggel. Nehéz időszak volt” – fogalmazott Balogh Péter, aki azt is elárulta, hogy mi vezetett oda, hogy tönkrement a kapcsolata.

„Azért megküzdöttem, hogy az szétessen. Volt egy olyan január, amikor háromszor voltam Magyarországon, mindháromszor csak bőröndöt cserélni, de egyik alkalommal sem aludtam itt.

Egy ilyen helyzetben nem tudtam mintaférj vagy mintaapa lenni

– vallotta be őszintén a befektető, aki szerint exneje meglepően sokáig nagy odaadással tűrte azt a helyzetet. A milliárdos úgy gondolja, hogy korábbi párja valószínűleg abban bízott, hogy miután eladja a cégét, akkor már nem csak a munkáról fog szólni minden.

„Én benne ragadtam. Volt még nagyobb tervem, hogy lesz ebből még nagyobb sztori. Akkor azt mondta, addig értette, miért csinálom, de már nem” – emlékezett Balogh Petya, aki egyébként jó viszonyban maradt a volt feleségével.

Artisjus-díj

Már több mint két évtizede évről évre kiosztják az Artisjus-díjakat a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőknek és szövegíróknak azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a sikeres zenei produkciókra és az ezekbe fektetett szerzői munka jelentőségére. Idén – a 24. alkalommal – összesen tizenhárom zeneszerző, szövegíró munkáját ismerték el könnyű- és komolyzenei kategóriákban – írta meg a Blikk.

Tabár István életműdíjat, Eötvös Péter, Kossuth-díjas zeneszerző pedig posztumusz életműdíjat kapott.

Íme hét kategória idei győztesei:

  • Az Év Könnyűzeneszerzője: Kovács Adrián
  • Az Év Könnyűzenei Szövegírója: Schwarcz Ádám ’Beton.Hofi’
  • Az Év Produkciója: Stúdió 11 – 60 éves koncert (Rátonyi Róbert, Barbinek Gábor, Boegán Péter, Csejtei Ákos, Csizmadia Dávid, Gátos Iván, Kalmus Pál, Magyar Ferenc, Nagy Balázs, Takács Donát, Tóth Gyula és Zsoldos Dániel)
  • Az Év Junior Könnyűzenei Alkotói: Baukó Attila ‘Azahriah’, Cseri Hanna ‘cserihanna’ és Szirmai Marcell ‘Pogány Induló’, mind egyénileg. Szirmai 18 évesen az Artisjus-díj történetének legfiatalabb díjazottja.
  • Az Év Komolyzenei Műve: Eötvös Péter: Valuska (posztumusz díj), szövegkönyvet írta: Keszthelyi Kinga, Mezei Mari; Dargay Marcell, Dinyés Dániel és Futó Balázs: Jób könyve, szövegíró, dramaturg: Mátrai Diána Eszter; Mohay Miklós: Aranyszájú Szent János liturgiája
  • Az Év Junior Komolyzenei Alkotója: Oláh Patrik
  • Az Év Magyarnótaszerzője: Ludvig József

A győztesekről további információkat az Artisjus oldalán találhatnak.

(Borítókép: Balogh Péter. Fotó: Kaszás Tamás/Index)