A Nemzeti Színház igazgatója újabb kétes ügybe keveredett.

Mint ismert Kulka Jánost választotta aNemzet Színészévé a cím jelenlegi tizenegy birtokosa a 2024. március 30-án meghalt Tordy Géza helyére. A grémium május 3-án hozta meg döntését, ám a 24 éves hagyománnyal ellentétben ezt nem a Nemzeti Színház igazgatója közölte. 

Az RTL Híradója szerette volna megtudni a Nemzeti igazgatójától, Vidnyánszky Attilától, hogy miért Molnár Piroskát bízta meg a döntés közlésével, azonban az igazgató néhány keresetlen szó kíséretében visszautasította a válaszadást. 

„Ennek a csatornának nincsen joga kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét, maga személyesen is, ön is. Maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van, vagy este” – zárta rövidre válaszát a színházigazgató. 

Vidnyánszky Attilának nem ez az első kellemetlen botránya az utóbbi időben. Nemrég a Nemzetiben történt baleset során támadták őt az intézményen belülről és kívülről is. Ezután nem hosszabbította meg a hosszú évek óta a színháznál dolgozó Udvaros Dorottya szerződését, majd jött a mostani eset. 

Szokás egyébként az is, hogy a Nemzeti Színház közösségi oldalán megjelen egy bejelentés az új tagról, ám ezúttal ez a poszt is elmaradt, noha a közönséggel hivatalosan itt szokták tudatni, hogy kit neveztek ki.

(Borítókép: Vidnyánszky Attila. Fotó: Szollár Zsófi/Index)