A hét első hírösszefoglalójában még: a rákbeteg Tompos Kátyát teljes vállszélességgel támogatják az ismerősei és barátai, Sári Évinek eltűnt a Facebook-oldala, Sallai Roland exkluzív interjúban árulta el a jövőbeli terveit.

Tompos Kátya

Tompos Kátya több mint két éve küzd rákbetegséggel, ám most közösségi támogatásra szorul, ugyanis a kezeléseit már nem képes egyedül finanszírozni. A Budapesti Operettszínház egykori művészének szerencsére remek barátai vannak, akik jótékonysági koncertet szerveznek a számára, hogy segítsenek neki. A koncert egyik szervezője Mészáros Árpád Zsolt, aki maga is megküzdött a rákkal.

„Én nem is neki üzennék, hanem a Jóistennek. Arra kérem, hogy egy ilyen tehetségű teremtést, mint Tompos Kátya, hordja még jó sokáig a tenyerén, hogy sok szép élményt és pillanatot okozhasson nekünk. Neki pedig azt üzenem, bárhogy is alakul az élet, ezt a szeretetet gyűjtse össze és próbálja meg ezt a kis lufit eltenni a lelkébe és ebből táplálkozzon. Legyen önző, most az egyszer az életben felejtsen el mindent, csak a gyógyulására gondoljon. Engem ez mentett meg” – fogalmazott.

Zalatnay Sarolta, aki szintén átment a betegségen, osztozik Kátya fájdalmában: „Imádkozzunk érte! Neki pedig azt tudom tanácsolni, hogy bízzon az orvosaiban, csak nekik higgyen. Mantrázza folyamatosan, még ha éppen nem is hiszi el, hogy meg fog gyógyulni, rá még itt szükség van, erős, és megmutatja, hogy képes erre is. Nekem a család, valamint az olyan barátok és rajongók segítettek átvészelni ezt az időszakot, akik azóta is velem vannak. Őket bármikor fel tudtam hívni, akár éjszaka is” – mondta Cini. Tallós Rita, egy másik túlélő szerint a legfontosabb, hogy minden negatívumot elengedjen.

„Amikor én ezzel a kórral megküzdöttem, a párom jelentette a legnagyobb támaszt: ő és az segített a legtöbbet, hogy az elején eldöntöttem, nem lesz betegségtudatom. Ilyenkor minden rosszat el kell engedni, és csak a gyógyulásban bízni. Kátya, kérlek, ne veszítsd el a reményt! Egy ilyen ragyogó, aranytorkú színésznővel nem fordulhat elő, hogy nem kapja vissza a hangját és az egészségét. Az a világ legnagyobb igazságtalansága volna.”

Forgács Gábor kétszer győzte le a végstádiumú rákot. Bár az orvosok csak két évet adtak neki, a mai napig él és alkot. „Most már túl vagyok a harmadikon és még elég jól működöm. Kátya bízzon az orvosokban, a szakemberekben, és elsősorban saját magában. Én sokat köszönhetek annak is, hogy nem veszítettem el a humorom, tudtam magamon is röhögni, a helyzetet kívülről figyelni. Ez nagyon sokat segíthet. A legfontosabb, hogy bízzon magában és higgyen abban, nem fordulhat elő, hogy ő elmenne.”

Sári Évi

Sári Évi a Facebook-fiókja eltűnéséről számolt be egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-történetben – szúrta ki a Tények.

Eltűnt a privát Facebook-oldalam, a Messengerrel együtt

– kezdte a bejegyzését Sári. „Azt írja ki, ha be akarok jelentkezni, hogy ehhez az e-mail címhez / telefonszámhoz nem kapcsolódik profil...” – részletezte a színésznő, aki a kétségbeesését nem titkolva kérte a követői segítségét. Elmondta, hogy még a kétlépcsős hitelesítést is beállította a fiókjaihoz, amelynek célja, hogy extra biztonságot nyújtson, ám úgy tűnik, ez sem volt elegendő a hacker támadás ellen. Az eset jelentős zavart okozhat a kommunikációjában és munkájában is.

Sallai Roland

A Freiburg támadója, Sallai Roland a Sportálnak adott exkluzív interjúban beszélt jövőbeli terveiről, a Bundesliga kihívásairól és a magyar válogatottal kapcsolatos céljairól. Az interjút a Heidenheim elleni bajnoki mérkőzés előtt készítették az Europa Park stadionban, ahol a játékos a csapatszintű és egyéni sikerek fontosságát hangsúlyozta.

„Összességében egyénileg és csapatszinten is sikeres időszak végéhez közeledünk. A Freiburggal az utolsó fordulóban szeretnénk bebiztosítani a nemzetközi kupaszereplést érő helyet, a válogatott menetelését pedig senkinek sem kell külön ecsetelnem. Kijutottunk az Európa-bajnokságra, ott pedig szeretnénk egy különleges szerepléssel megörvendeztetni a szurkolókat.

Egy olyan tornával megajándékozni őket, amire még nem volt példa a magyar válogatott történelmében”

– mondta Sallai. Amikor a Bundesliga tapasztalatairól kérdezték, a focista elismerően nyilatkozott a német liga színvonaláról és a Freiburg szakmai stábjáról. „Az első két-három idényemben sok mindent megtapasztaltam [...]. Christian Streich vezetőedzőtől, valamint a szakmai stábtól is rengeteget tanultam a Freiburgnál, sőt még az ellenfelektől is.”

A német kupában elszenvedett vereség és a jövőbeli átigazolások kapcsán Sallai visszafogottan beszélt: „Egyelőre annyi biztos, hogy a Freiburggal szeretnénk bebiztosítani a nemzetközi kupaszereplést érő helyet, aztán pedig következik az Európa-bajnokság. Utána majd visszatérhetünk erre a kérdésre” –  utalt arra, hogy jelenleg nem szeretne a jövőjéről részletekbe menően beszélni.

A tavaly nyári szaúdi ajánlatról is szó esett, melyet végül nem fogadott el. „Túl fiatalnak éreztem magam egy ilyen döntéshez és bíztam benne, hogy egy-két lépcsőfokkal még feljebb léphetek. Nem mellesleg nem azért dolgoztam ennyit, és nem azért hoztam ennyi áldozatot, hogy aztán meg se próbáljam megvalósítani azokat az álmokat és célokat, amelyeket gyerekként kitűztem magam elé” – fejtette ki.

Schobert Lara

Schobert Lara és a nála 10 évvel idősebb focista, Szekszárdi Tamás tavaly még boldog szerelmesekként mutatkoztak és rövid időn belül össze is költöztek. A kapcsolatot a Schobert család is támogatta, közösen is gyakran töltöttek időt.

A közös tervek ellenére most úgy tűnik, a fiatalok kapcsolata véget ért. Egy nemrég elérhetővé vált Instagram-sztori alapján Schobert Lara egy rajongói kérdésre válaszolva tárta a nyilvánosság elé a szakítást.

Igen és erről nem nyilatkozom többet

– szögezte le röviden. Azt is elárulta, hogy visszaköltözött a szüleihez, ám a nehézségek ellenére igyekszik pozitívan tekinteni a jövőbe. „Elég nehéz napokat éltem meg, de tudom, hogy ez az én évem lesz és hiszek abban, hogy minden azért történik, hogy tanuljunk belőle és hogy erősebbek legyünk! Rengeteg munka van, feladat, kihívás, úgyhogy erősnek kell maradni és menni előre! Nincs megállás.”

(Borítókép: Schobert Lara. Fotó: Rostás B./Velvet)