Pénteki hírösszefoglalónkban még: Gelencsér Tímea elárulta miért távozott a TV2-től, Nyertes Zsuzsa megrendült Tompos Kátya halála miatt.

Harkányi Endre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész tagja volt a Vígszínház a társulatának, amikor Eszenyi Enikő igazgatta az intézményt, így közvetlen közelről bizonyosodhatott meg a színésznő vezetői attitűdjéről.

A színész szerint Eszenyi Enikő vezetői viselkedése hagyott maga után kívánnivalót, olyan rendszeresek voltak az abuzálások, megaláztatások, hogy egy idő után már maga sem tudott jó érzéssel a társulat tagja maradni.

Akkor már nagyon rosszul éreztem magamat, amikor a Marton László meghalt, mert ezek az abuzálások…

– harapta el a mondat végét Harkányi Endre a Klubrádiónak adott interjújában.

A színész a Blikk beszámolója szerint egy konkrét példát is elmesélt arról, hogyan is bánt az igazgatónő a kollégákkal.

„A Szegedi Erika a hegyen élt, ott ápolta a kilencvenkét éves anyukáját. Amikor a Rómeó és Júliát játszották az Enikő azt mondta, hogy a ő lesz a Montague-né, ami egy egymondatos szerep és ezért kellett volna bejönnie. Az Erika mondta, hogy könyörgöm, ne tedd ezt, mert fent lakom a hegyen az anyukámmal és nincs ápolónő, mert senki nem akar oda felmenni, ne játszasd velem ezt az egyperces szerepet. Erre az Enikő annyit válaszolt, hogy akkor nem vagy a társulatom tagja.

Hát ilyen volt, meg a Lengyel Tomi a nagypapája temetésére nem tudott elmenni, mert nem engedte el

– sóhajtott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Gelencsér Tímea

Mint az kiderült Gelencsér Tímea öt év után távozott a TV2-től, ráadásul a konkurens csatornához, az RTL-hez.

A szépségkirálynő már számtalan produkcióban vett részt, azonban most nagyobb kihívás vár rá, mint korábban bármikor, ugyanis a Hell Boxing Kings nemzetközi bokszverseny női műsorvezetőjének kérték fel, ahol Árpa Attila mellett élőben kell majd közvetítenie az eseményt.

„Régóta vágytam már új kihívásra a szakmában, és titkon mindig azt kívántam, hogy élő műsort vezethessek. Izgalmas lehetőség számomra, hogy Árpa Attilával vezetjük majd ezt a nemzetközi versenyt, ráadásul két nyelven. Erre mondják, hogy vigyázz, mit kívánsz, mert valóra válik. Nagyon örülök, hogy sporttal kapcsolatos műsorban szerepelhetek, mert imádom azt a pezsgést ami ilyenkor a levegőben van.

A célom, hogy rászolgáljak a csatorna bizalmára

– árulta el Gelencsér Tímea, aki elárulta, hogy korábban is gondolkodott a csatornaváltáson, de ez a lehetőség adta meg számára a kezdőlökést.

Amikor a csatornaváltáson gondolkoztam, ez a lehetőség már képben volt, sőt, ez volt a fő ok, amiért meghoztam a végső döntést.

Mivel úgy voltam vele, hogy egy ilyen labdát ritkán dob az élet, s ha nem kapom el, lehet, hogy jó messzire elgurul. Természetesen a TV2-nek nagyon hálás vagyok, imádtam minden műsort, amiben részt vehettem, illetve az ott dolgozó emberek is nagyon közel állnak a szívemhez, de úgy láttam, nem tudok tovább lépni, viszont többre vágytam. A megérzésem azt sugallta, hogy ezt a lehetőséget most nem szabad elszalasztani” – magyarázta a Blikknek a műsorvezető.

Nyertes Zsuzsa

A 65 éves színésznőt megrendítette Tompos Kátya halála, így igyekszik még jobban értékelni azt, amije van. Elárulta, hogy unokája, Olívia miatt igyekszik fitt maradni, hogy minél több időt tölthessenek együtt.

„A legeslegfontosabb az egészség. Szeretnék még sokáig itt lenni a szeretteimnek, és szeretném, hogy ők is velem legyenek, amíg csak lehet” – jelentette ki a Borsnak.

Már retteg az ember megnézni a híreket a mai világban…

Szegény Tompos Kátya tragédiája még mindig nagyon frissen bennem van. Az, hogy az élet milyen rövid, és hogy kinek mennyit ad, teljesen kiszámíthatatlan” – tette hozzá Nyertes Zsuzsa, aki korábban arról nyilatkozott, hogy újra és újra át tudja értékelni a hétköznapok megélésének a fontosságát, mivel már többet jár temetésre, mint esküvőre.

„Az a legfontosabb, hogy a minden napot valóban úgy éljünk meg, mintha az utolsó lenne. Fontos adni és szeretni, mert azt vallom, az ember azt kapja vissza, amit ad” – hangsúlyozta.

(Borítókép: Eszenyi Enikő. Fotó: GettyImages)