Csütörtöki hírösszefoglalónkban még: saját lánya tálalt ki Kozsoról, Till Attila házasságának történetéről mesélt.

Galambos Lajos

A híres zenész tavaly április 25-én vonult be a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetbe, miután 3 év 6 hónap büntetésre ítéltek áram-, víz- és gázlopás miatt. Akkor azt számolgatta az ügyvédjével együtt, hogy maximum 14 hónapot kell majd a rácsok mögött töltenie, hiszen előzetesben már 4 hónapig volt a székesfehérvári börtönben, jó magaviselet miatt harmadolják a büntetését, s megkapja a reintegrációs őrizetet is, vagyis most június végén már otthon lehet.

A mulatós sztár kérvényezte is a reintegrációs őrizetet, azonban a bíróság elutasította azt, így Galambos Lajosnak még 10 hónapot Baracskán kell töltenie.

A Blikk információi szerint a bírósági meghallgatáson sem az ügyész, sem pedig a büntetés-végrehajtás nem támogatta, hogy megkapja a reintegrációs lehetőséget, ami nagyon szokatlan. Az ilyen kérelmek elbírálásakor a bíróság két dolgot vizsgál: a bűnismétlés lehetőségét, illetve az idő előtti elengedés társadalmi hatásait.

„A másodfokú igénylést már nem én intéztem, hanem egy kollégám, aki szintén bekapcsolódott az ügybe. Így aztán nem is tudom sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy az ügyfelemnek továbbra is börtönben kell maradnia” – nyilatkozta a sztár ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a Blikk megkeresésére.

Kozso

Kozso lánya, Amanda Ardens a Story magazinnak mesélt apjához fűződő kapcsolatáról, amely állítása szerint már évekkel ezelőtt megszűnt és már lánya, azaz Kozso unokája, Mia sem beszél már a nagypapájával.

Kozso büszke lehetne Miára, még talán rám is, de évek óta nincs kapcsolat köztünk.

Vártuk, hátha most, hogy hallotta – mert hallotta –, hogy az unokája micsoda sikereket ért el, megkeresi őt vagy akár engem, de nem” – fogalmazott Amanda Ardens, arra célozva, hogy Mia a Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a legfiatalabb filmes tehetség díjat.

Kozso íróként dolgozó lánya elmesélte, hogy eleinte őt is nagyon rosszul érintette, hogy megszakadt a kapcsolata az apjával, de mára beletörődött.

„Szokták tőlem kérdezni, nem fáj-e, hogy nincs apukám, a lányomnak pedig nincs nagypapája... Eleinte igen, nagyon fájt, aztán lezártam ezt magamban. Elfogadtam, hogy ezen már nem lehet változtatni. Édesanyám eleinte biztatott, menjek apuhoz, hívjam őt telefonon, s meg akarta hívni Mia születésnapjára is. Én mondtam, hogy ne erőltesse, hagyjuk az egészet. Ha ő nem kíváncsi ránk, ha nem akar minket látni, tiszteletben kell tartanunk a döntését” – mondta, majd hozzátette, hogy Amanda nagyapjával, vagyis Kozso édesapjával nagyon jó viszonyt ápolnak, de sosem beszélnek a zenészről.

Till Attila

A TV2 legújabb podcastjének, a Titkok Ramónával című műsornak volt vendége a Till Attila, aki Lékai-Kiss Ramónának többek között az alkoholizmusáról, a televíziózásról és feleségéről, Krisztáról is mesélt.

A népszerű műsorvezetős szerint a szülei nagyon jó példát mutattak a szeretetteljes, jól működő házasságról és most úgy érzi, hogy az ő kapcsolata is ilyen, annak ellenére, hogy mielőtt megismerte Krisztát nem tervezett semmilyen komoly kapcsolatot, ugyanis úgy gondolta, aki elkötelezte magát a művészet mellett, annak életébe más komoly nem fér bele.

Teljesen terven kívüli volt

– fogalmazott Till Attila a Bors beszámolója alapján.

„Előtte nekem az volt az elképzelésem, rock 'n' roll sztár, meg magányos festő, úgy volt a fejemben, hogyha véletlen vagy bármi megtörténne, hogy nem vagyunk lekötve, és nem vagyunk fixek és azt csinálunk, amit akarunk és totális szabadságban élünk. Egy ember, aki elkötelezte magát a művészet mellett, és ebbe semmi más komoly nem fér bele, de nem is kell, hiszen minek, minden csak akadály.

Ezt a csodálatos tervet írta felül az élet Krisztával.

Akibe annyira beleszerettem, hogy valami egészen más indult el! Még azt sem fogtam fel rendesen, hogy annyira szeretem, hogy elveszem feleségül, annyira könnyedén történt!” – magyarázta el a népszerű tévés.

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Velvet)