A zenész még júniusban tartóztatták le ittas vezetés miatt, miután elhajtott egy stoptábla mellett és szabálytalanul kanyarodott be.

Ahogyan arról korábban a Velvet is beszámolt, Justin Timberlake-et júniusban ittas vezetésen kapták a rendőrök a New York állambeli Sag Harborban, ezért bilincsben vitték el a helyszínről. A beszámolók szerint a sztár tekintete üveges volt és bűzlött az alkoholtól.

A rendőrök, akik azután állították meg, hogy szabálytalanul kanyarodott, elvégeztek vele egy józansági tesztet a helyszínen. Arra kérték a sztárt, hogy álljon egy lábra és forduljon meg, ám ezen elbukott. A rendőrök meg is akarták szondáztatni, de ezt az énekes megtagadta, így az éjszakát őrizetben töltötte, ám másnap reggel óvadék nélkül szabadlábra helyezték.

Az ügyben a 43 éves zenésznek július 26-án kellett volna megjelennie a bíróságon, de mivel a világ körüli turnéján van – jelen pillanatban éppen Lengyelországban –, ezért csak az ügyvédje, Ed Burke jelent meg a tárgyaláson.

Ed Burke a pénteki bírósági meghallgatás után nyilatkozott a Varietynek, amit a Blikk szúrt ki. Az ügyvéd azt állította, hogy popsztár nem volt ittas, amikor júniusban ittas vezetés vádjával letartóztatták őt, szerinte a rendőrség hibázott.

„A legfontosabb tény, amit tudni kell erről az ügyről, hogy Justin nem volt ittas, és nem kellett volna őt letartóztatni ittas vezetésért” – hangsúlyozta az ügyvéd.

„A rendőrség számos nagyon jelentős hibát követett el ebben az ügyben...

Néha a rendőrség hibázik, és ez is egy ilyen eset

– tette hozzá.

Az énekes második tárgyalása augusztus 2-án lesz majd.

„Justin tiszteli a bűnüldöző szerveket és azt a nagyon fontos munkát, amit végeznek. Mindig együttműködött a rendőrökkel, akikkel a nekik kijáró tisztelettel bánt. Tiszteli az egész bírósági eljárást is, beleértve a kerületi ügyészt és a bírót, akik ma a bíróságon voltak. De a tény az, hogy nem volt ittas, és hibát követtek el, amikor letartóztatták őt emiatt.

Bízunk benne, hogy ezt a vádat ejtik majd

– magyarázta az ügyvéd.

(Blikk)

(Borítókép: Justin Timberlake. Fotó: GettyImages)