Gordon Ramsay korábban elismerte, hogy tengerimalacot és rénszarvast is kóstolt már, de van valami, amire még ő sem képes ráfanyalodni.

Gordon Ramsay ízlése igencsak széleskörű, ami nem csoda, hiszen egy séfnek muszáj nyitottnak lenni az új dolgok kipróbálására. A káromkodásairól, bizarr sértéseiről és kiváló főzőtudományáról ismert skót celebszakács nem tűnik félősnek, a múltban is evett már olyan, más számára elfogadhatatlan alapanyagokat, mint például a tengerimalac, rénszarvas vagy az állati herék. Van viszont valami, amit soha nem fog megkóstolni, legyen bármilyen éhes. Egészen pontosan két ilyen dolog is van.

Az egyik az éttermek specialitásai, a másik a repülőn felszolgált menü.

Míg az ajánlatokat csak akkor nem fogadja be a gyomra, ha túl sok van belőlük az étlapon, a repülőn felszolgált ételekkel már sokkal szigorúbb, azt soha, semmilyen körülmények között nem hajlandó megenni. Így ha hosszabb útra indul, akkor a repterek valamelyik exkluzív éttermében tömi meg magát indulás előtt.

„Kib..ul kizárt, hogy repülőn egyek. Tíz évig dolgoztam légitársaságoknál, így tudom, hol volt és hova megy ez az étel, és mennyi időbe telt, mire felkerült a fedélzetre” – mondta Ramsay. 

Természetesen nem kell ahhoz Michelin-csillagos sztárséfnek lenni, hogy valakinek ne legyen gusztusa a fedélzeti menüre, sok mindenre kell figyelni, ha el akarjuk kerülni a későbbi kellemetlen tüneteket.

(Mirror)

(Borítókép: Gordon Ramsay. Fotó: Getty Images)