Közel a hatvanhoz, vagy épp már túl a hetvenen, ezek a egykor ünnepelt szépségek még mindig formában vannak, nem is akármilyenben.

Ikonikus modellek már a hetvenes-nyolcvanas években is léteztek, de a nagy szupermodell-generáció kétségtelenül a kilencvenes évek elejéhez kötődik. Az akkor befutott lányok karrierje és hírneve példátlan volt a szakmában, hatalmas pénzeket kerestek, a divatházak és tervezők a kegyeiket keresték, és pár férfigeneráció szexuális ébredését is végigasszisztálták.

Ráadásul úgy tűnik, nem nagyon öregszenek. Van köztük, aki visszavonultan él, de jó páran ma is aktívak, nem csak a vörös szőnyegeken, de a közösségi médiában is. No meg a strandokon. Bár mindannyian a hatvanhoz közelednek (akad, aki már inkább távolodik) eszükben sincs takargatni a testüket.

Paulina Porizkova

Porizkova nagyon korán, 13 évesen bekerült a divatszakmába, és már a nyolcvanas években körülrajongott modell volt. Később kis időre eltűnt a világ szeme elől, ám 2022-ben úgy döntött, nagyon fontos küldetést teljesít: bikinis fotókkal küzd az idősebb nőket érő diszkrimináció ellen. 

Szép üzenet, ám azért lássuk be, ilyen tökéletes testtel nem nehéz merésznek lenni. Az 58 éves modell most épp csípőműtétjére készül, de ez nem akadályozza meg abban, hogy aligruhában pózoljon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Paulina Porizkova (@paulinaporizkov) által megosztott bejegyzés

Cindy Crawford

Szintén 2 évre a hatvantól Crawford már leginkább lánya, Kaia Gerber modellkarrierjét egyengeti, igaz, simán elférne még ő is a kifutókon. Ugyan nem oszt meg bikinis képeket, de azért nem is titkolja, hogy nem csak lélekben, de testben is szupermodell maradt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cindy Crawford (@cindycrawford) által megosztott bejegyzés

Elle McPherson

Az ausztrál szépség nem véletlenül kapta a Test becenevet a szakmában. Fiatalon tökéletes volt, most 58 évesen...szintén tökéletes. Szerencsére nem is rejtegeti.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Elle Macpherson (@ellemacpherson) által megosztott bejegyzés

Heidi Klum

A német modell egy kicsit későbbi generáció ugyan, de azért már ő is 51 éves. Soha nem a visszafogottságáról volt híres, így aztán nem meglepő, hogy bár a szakmából "kiöregedett", a még mindig lenyűgöző adottágait gyakran meg is mutatja rajongóinak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Heidi Klum (@heidiklum) által megosztott bejegyzés

 Christie Brinkley

Végül jöjjön egy olyan hölgy, aki szupermodellebb az igazi szupermodelleknél is. Brinkley egy igazi ikon, akinek karrierje átívelt a hetvenes, nyolcvanas éveken, sőt, egy kicsit még a kilencvenesbe is belecsúszott. Most épp 70 éves, de ha a képeit nézzük, akkor nyilván ez csak egy elírás lehet a személyi igazolványában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Christie Brinkley (@christiebrinkley) által megosztott bejegyzés