Keddi hírösszefoglalónkban még: Kárpáti Rebeka kibékült milliárdos vőlegényével, Lissák Laura először mesélt titokzatos szerelméről.

Rácz Jenő

A sztárséf nem egyszer hangoztatta már, hogy számára mindennél fontosabb az alázat, a tehetség és a megbízhatóság az éttermeiben. Ebből fakadóan igazán nagy csalódásként élte meg, hogy szó nélkül cserben hagyta egy munkára jelentkező, azután, hogy már megállapodtak. Ennek következtében pedig kiakadt a fiatalabb generációra, mert nem akarta elhinni, hogy ilyen megtörténhet, hiszen egy magas pozíciót hirdetett meg egy minőségi helyen.

Rácz Jenő ennek kapcsán felidézte, hogy hogyan indult az ő karrierje, amikor 14 évesen, diákként munkába állt a Régi posta utcai McDonald’s-ban.

„Emlékszem, hogy egy ledolgozott hónap után 12 ezer forint volt a fizetésem. És egy kamasz gyereknek min jár az esze? A bulin, a csajokon, a barátokon. Szóval első dolgom volt, hogy vegyek magamnak egy új pólót és elmenjek bulizni. Utána megint keményen dolgoztam egy hónapot, és a következő fizetésemből már mozijegyet vettem. Tudom, hogy ezek apróságnak tűnhetnek, de számomra egy-egy lépést jelentettek a függetlenedés és az önállóság felé, ami már akkor is nagyon fontos volt számomra” – idézte fel az RTL-nek, majd hozzátette, hogy a a szülei generációja és a tanárai sokat tanítottak neki a kitartásról és a munkabírásról.

A sztárséf úgy látja, hogy a mai fiatalságból szerinte már hiányzik a tökéletességre, precízségre való törekvés és az alázat.

A mostani generáció gyakorlatilag használhatatlan.

A tapasztalataim alapján a Z-generációs munkavállalók között rengeteg az olyan fiatal, akik kemény munka nélkül akarnak minél több pénzt keresni és sikeressé válni, de a valóságban ez nem így megy. Ez egy generációs hiba szerintem” – fogalmazott.

Szerinte a  kevés munkával nagy vagyonra való hajtás nem ad professzionális szakembereket a világnak, ugyanis a tudáshoz és a profizmushoz elengedhetetlen a szorgalom és a tanulni, fejlődni akarás.

A tudás nélküli, folyamatos pihenésre vágyó ember nem lesz sikeres, ez a különbség a sikeres és sikertelen ember között.

Míg az egyik pihen és a komfortzónáján belül marad, addig a másik mindennap fejleszti magát” – jegyezte meg.

Kárpáti Rebeka

Még áprilisban röppent fel a hír, miszerint a gyönyörű modell szakíthatott a 17 évvel idősebb, milliárdos vőlegényével.

Most azonban minden jel arra utal, hogy Kárpáti Rebeka megbocsátott a Tiltott Csíki Sör tulajdonosával, Lénárd Andrással, hiszen júliusban az üzletember szülővárosából, Csíkszeredából posztolt és egyre többet látható kezében a Csíki Chips is, amit vőlegénye forgalmaz. Azonban még a hatalmas gyémántköves eljegyzési gyűrű nem került vissza az egykori szépségkirálynő ujjára.

„Úgy tűnt, hogy ennek a kapcsolatnak vége, Rebeka nagyon határozott volt a szakítást illetően. Ám András nem adta fel, az elmúlt hónapokban kitartóan udvarolt, próbálva helyrehozni a dolgokat.

A kitartása pedig célt ért, néhány hete újrakezdték a kapcsolatukat.

Amellett, hogy Rebeka nemrég volt Erdélyben, az elmúlt időszakban többször láttuk egy román rendszámú autóval közlekedni, ami feltehetően Andrásé vagy tőle kapta” – árulta el a Blikknek egy, a modellt ismerő forrás.

Lissák Laura

Először tavaly karácsony környékén röppent fel a hír, hogy Lissák Laura egy titokzatos férfival ünnepel, majd áprilisban a Maldív-szigeteken is együtt nyaraltak. A Dancing with the Stars táncosa nagyon óvja a magánéletét, de most nyilatkozott a Borsnak a párjával való kapcsolatáról.

„Azt gondolom magamról, hogy nagyon alkalmazkodó típus vagyok, de ez csak akkor megy jól, hogyha mindent pontosan tudok, hogy mit, mikor és hogyan kell csinálni. Egyébként én nem szeretek se konfrontálódni, se nehézséget okozni, úgyhogy emiatt elég könnyen simulok a másikhoz” – fogalmazott a táncos.

Egy párkapcsolaton belül, legalábbis az én életemben, ha a férfi hordja a nadrágot, az a jó.

Nagyon jól meg tudjuk oldani az esetleges kérdőjeleket, már ha vannak, de nem túl sok van. Szerintem ez nagyon fontos, hogy alkalmazkodjunk a másikhoz, legyünk kompromisszum készek, és nálunk ez így van” – tette hozzá Lissák Laura.

(Borítókép: Rácz Jenő. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)