Marjai Judit elmondta, hogy a filterek használata miatt nehezen ismeri fel önmagát a tükörben, annak ellenére, hogy nem volt plasztikai műtéte.

Marjai Judit, a neves fotóművész, pénteken vendége volt az RTL Reggeli című műsorának, ahol lányával, Marjai Tamarával beszélgetett social média tevékenységéről és a filterek használatáról – írja a 24.hu.

A magyar fotóművész nem tagadja, hogy gyakran használ szépítő filtereket a közösségi médiában, de hangsúlyozza, hogy plasztikai beavatkozáson még nem vett részt. A filterek iránti szenvedélye azonban mélyebb problémákat is feltár, ahogyan azt a műsorban kifejtette.

Belenézek a tükörbe, és nem az az ember van ott

– mondta Marjai Judit, utalva arra, hogy a filterek használata olyan mértékben befolyásolja, hogy nehezen ismeri fel önmagát a valóságban.

Lánya, Marjai Tamara, a műsor során kifejtette, hogy nem kedveli anyja filterekkel módosított képeit, és szerinte édesanyja enélkül is jól néz ki. Marjai Judit hozzátette, hogy az idősebb kor előrehaladtával természetesnek találja, hogy az emberek a fiatalabbak által alkalmazott retusálás eszközeit használják.

„A probléma az, hogy amikor már egy ideje ebben a szakmában vagy, azt látod, hogy mindenkit retusálnak.

Én is így vagyok ezzel. Nincs olyan címlap, amit ne retusálnának

– mondta.

Szabados Ági műsorvezető felvetette, hogy a szépítő filterek nélküli posztolás példamutató lehet, amivel a fotóművész egyetértett, de hozzáfűzte:

Tudom, de az a rohadt hiúság ott dolgozik az emberben.

Nem feltétlenül Insta-filtereket használok, mert azok nagyon látszanak. Inkább Photoshoppal dolgozom, hogy éppen csak úgy tűnjön, ahogy szeretném.”

(Borítókép: Marjai Judit. Fotó: Ajpek Orsi/Index)