Catherine Zeta-Jones egy merész fotóval ünnepelte a saját és férje, Michael Douglas születésnapját. A felvételen csak egy magassarkút viselt, egyébként, „évakosztümben” pózolt egy tükör előtt.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas egy igazán különleges napot ünnepelt, ugyanis mindketten ugyanazon a napon születtek, csupán 25 év különbséggel. A színésznő ennek apropóján egy merész fotót osztott meg az Instagramon, a felvételen pedig csak egy magassarkút viselve pózolt a tükör előtt. Így emlékezett meg a saját 55. és férje 80. születésnapjáról. 

A fekete-fehér képhez humoros üzenetet is mellékelt a színésznő: „A születésnapi öltönyömben! Miután több mint 25 évig megosztottam a születésnapomat a férjemmel, kifogytam az ajándékötletekből! Ez a második ajándék, a golflabdák pedig az első… természetesen” – viccelődött az alább látható posztjában.

Az ünneplésből Michael Douglas sem maradt ki: a hollywoodi legenda egy szívhez szóló bejegyzésben köszöntötte feleségét, megosztva egy kettejükről készült közös képet.

Születésnapi húgomnak, teljes szívemből szeretlek! Legyen a legjobb az új éved!

Catherine Zeta-Jones a nagymamájától kölcsönözte a nevét. 1969. szeptember 25-én született a walesi Swansea városában. Eredetileg Catherine Jones néven született, de a „Zeta” nevet hozzáadta, hogy megkülönböztesse magát. A családja híres walesi gyökereiről, az esküvőjén például walesi kórus énekelt, a gyűrűjét pedig ősi kelta motívumok díszítik.

A családjával egyszer megütötték a főnyereményt: egy Bingo nevű szerencsejátékon 100 ezer fontot nyertek, ami mai árfolyamon mintegy 100 millió forintnak felel meg. A pénz az egész életüket megváltoztatta.

Gyerekkorában egy hajszálon múlt az élete, amikor súlyos vírusfertőzést kapott, és a légzése összeomlott. Egy sürgősségi műtéttel mentették meg, aminek a nyomát a mai napig viseli a nyakán.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas köztudottan nagyon szoros kapcsolatban él. Gyakran osztanak meg egymásról kedves, romantikus posztokat a közösségi oldalakon. „Ez volt a mi születésnapunkon 25 évvel ezelőtt!

Teljes szívemből szeretlek

– írta egy másik bejegyzésében, amelyhez egy 25 évvel ezelőtti fotót is mellékelt.

A pár 2000 novemberében házasodott össze és két gyerekük van: Dylan (24) és Carys (21). Michael Douglas-nek a korábbi házasságából is van egy fia, Cameron (45), aki édesanyjával, Diandra Lukerrel élt. 

Catherine Zeta-Jones tehát boldog családanya, és a férjével közöttük lévő 25 év korkülönbség sem zavarja. „Nagyon jóban vagyunk egymással, tiszteljük egymást, soha nem érzem igazán, hogy 25 évvel idősebb lenne nálam. Az emberek azt mondták:

Ha 50 leszel, ő 75 lesz. Nos, ez csak matematika”

– tette hozzá nevetve a színésznő, aki nemcsak a magánéletében, hanem a karrierjében is komoly sikereket ért el. A kilencvenes évek elején, amikor a színészi pályája egy időre megtorpant, énekesnőként is kipróbálta magát. Egy David Essex-szel közös duettje még a brit toplistára is felkerült. A legnagyobb szakmai elismerést azonban a Chicago című filmmel szerezte: az abban nyújtott alakításáért elnyerte a Legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Eredetileg Roxie Hart szerepére szánták, de ragaszkodott a karakterhez, aki előadta a kedvenc dalát, az All That Jazz-t.

Catherine Zeta-Jones karrierje továbbra is virágzik, legutóbb a Wednesday című sorozatban láthattuk Morticia Addams szerepében, és hamarosan visszatér a következő évadban is. Az utóbbi időben a fekete szín különösen közel áll hozzá, amit nemcsak a képernyőn, hanem a hétköznapi megjelenéseiben is szívesen visel.

A sikerek ellenére a színésznőnek nem mindig volt könnyű az élete. Korábban mániás depresszióval küzdött, és többször is kezelték kórházban, különösen akkor, amikor férje, Michael Douglas rákbetegséggel harcolt. Szerencsére Douglas felgyógyult, és azóta ismét boldogan élnek együtt.

(Borítókép: Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas. Fotó: Getty Images)