Harrison Ford legutóbbi szerepe kapcsán mesélt arról, miért vállal még forgatásokat 82 évesen is.

Harrison Ford kétségtelenül egy filmes ikon, aki 1966-ban debütált a mozivásznon, az elmúlt 58 évben pedig rengeteg jelentős szerepben láthatták már a rajongók. Az olyan epikus karakterek, mint a Star Wars saga Han Solója, vagy az Indiana Jones filmek kalandor régészprofesszora mellett is lenyűgöző a lista: Dolgozó lány, A szökevény, a Szárnyas fejvadász, a Férfias játékok, Sabrina, Az ördög maga, és még hosszan folytathatnánk a sort.  

Ugyan az utóbbi időben nem igazán lettek sikeresek a nagy kasszasikerek folytatásai, amelyekben szerepet vállalt, az Indiana Jones és a sors tárcsája például különösen nagyot bukott, a most 82 éves színésznek esze ágában sincs abbahagyni a munkát.

Az Apple TV Shrinking című sorozatában nemrég játszott főszerepe már egy teljesen új közönséghez juttatta el, és a nézők beleszerettek a mogorva terapeuta, Dr. Paul Rhodes alakításába. A Golden Globe-díjas színész a sikeres vígjátéksorozat kapcsán bevallotta, hogy azért vállalta el a sorozatot, mert még 80 felett is élvezi a színészkedést, és közel hat évtized után is képtelen elszakadni a forgatások világától.

„Alapvető emberi kapcsolatokat köszönhetek ennek. Olyan emberekkel ötletelhetek együtt, akik nagyszerű képességekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek..... Jó móka velük dolgozni” – nyilatkozta Ford.

A veterán filmsztár egyébként jövőre, közel 83 évesen mutatkozik majd be a Marvel filmek univerzumában, az Amerika Kapitány: Szép új világ Thaddeus Ross elnökeként, és korábban úgy reagált az őt emiatt ért negatív kritikákra, hogy egyszerűen badarság elzárkózni a képregényfilmek elől.

(Mirror)

(Borítókép: Harrison Ford. Fotó: Getty Images)