A Hollywood Roosevelt Hotelről régóta tartják, hogy kísértetek járják, többek között Marilyn Monroe szelleme is, ezért egy paranormális csapat úgy döntött, egy éjszakát ott töltenek, hogy választ kapjanak a kérdésre.

A hollywoodi Roosevelt Hotel híres kísérteties történeteiről, és számos vendég állítja, hogy találkozott szellemekkel, köztük olyan hírességek kísérteteivel, mint Marilyn Monroe és Montgomery Clift. A People újságírója, Julie Jordan és a Ghost Moms paranormális csapata egy éjszakát töltött a szállodában, hogy kiderítsék, valóban vannak-e szellemek a falak között.

A szálloda, amely 1927-ben nyitotta meg kapuit, a régi Hollywood egyik központja, ahol számos híresség megfordult. Az egyik legismertebb kísértethistória Montgomery Clifthez kapcsolódik, aki a 928-as szobában lakott hónapokig, miközben a Most és mindörökké című filmre készült. A vendégek gyakran hallanak különös hangokat, kopogásokat a szobából, mintha Clift még mindig jelen lenne.

@booothangs4u The Roosevelt Hotel in Hollywood, a glamorous icon since 1927, is also known for its eerie hauntings. Guests and staff have reported ghostly encounters, including the spirit of Marilyn Monroe, who is said to appear in a mirror in her old suite. Other specters include a man in a tuxedo in the Blossom Room and a little girl in a blue dress roaming the hallways. The hotel’s mystique makes it a must-visit for both history buffs and paranormal enthusiasts. #RooseveltHotel #HauntedHollywood #GhostStories #MarilynMonroe #ParanormalActivity #haunted #ghost ♬ Jazz masterpiece "As time goes by" covered by a Jazz violinist by profession(962408) - ricca

Julie és csapata ugyanebben a szobában szállt meg, és paranormális vizsgálatok során furcsa hangokat észleltek. Korábbi vendégek is beszámoltak arról, hogy egy férfi hangját hallották, aki a falakon keresztül kiabált, mégpedig azt, hogy: 

Tedd le! Tedd le! Kihívom a rendőrséget!

Azonban amikor lementek a recepcióra, hogy megtudják, mi történik, kiderült, hogy a szomszédos szoba, a 928-as, üres volt.

Marilyn Monroe tükre és jelenése

Marilyn Monroe szelleme is állítólag kísért a szállodában, főleg a híres tükrén keresztül, amelyet a szobájában használt az 1940-es években.

A történet szerint egy takarítónő a tükör tisztítása közben látta meg Monroe alakját a háttérben. Azóta a tükröt áthelyezték a szálloda egyik folyosójára, ahol a vendégek időről időre továbbra is arról számolnak be, hogy Monroe jelenését látják benne.

A Ghost Moms csapata a Blossom Bálteremben is kutatott, ahol Marilyn Monroe jelenését többször látni vélték táncolni. A bálterem közepére egy mozgásérzékelőt helyeztek, ami váratlanul felvillant, jelezve valamilyen jelenlétet. A csapat számára ez megmagyarázhatatlan élmény volt, és folytatták a vizsgálódást.

A tragikus történet: Caroline szelleme

A szálloda másik ismert szelleme egy Caroline nevű kislány, akiről azt beszélik, hogy a medencében fulladt meg. Több vendég is arról számolt be, hogy látták a kislányt, aki a szüleit kereste, majd hirtelen eltűnt. Julie és a Ghost Moms csapata is megpróbált kapcsolatba lépni Caroline szellemével egy speciális rádiófrekvenciás pásztázó eszközzel, amiről azt tartják, hogy segít a szellemeknek kommunikálni. Ekkor egy tisztán hallható kislányhang szólalt meg, amely csak ennyit mondott: “Egy történet.”

A paranormális nyomozás azonban itt még nem ért véget. Miután Caroline szellemével próbáltak kapcsolatba lépni, a csapat ismét izgalmas felfedezéseket tett. Éjfél után egy biztonsági vezető körbevezette őket a szálloda elzárt részein, beleértve a Blossom Báltermet, a Gable & Lombard Penthouse-t és még a híres tetőt is, ahol a szálloda ikonikus felirata található. A bálteremben, ahol állítólag Marilyn Monroe szellemét többször látták táncolni, egy mozgásérzékelőt helyeztek el. A készülék szinte azonnal felvillant, jelezve valamilyen mozgást, annak ellenére, hogy senkit sem láttak a teremben.

Amikor hajnali 3 körül visszatértek a szobájukba, furcsa férfihangokat hallottak, amelyek nem a folyosóról vagy a szomszédos szobákból származtak. Ez az utolsó misztikus élmény volt a zárása annak az éjszakának, ami egyértelműen rámutatott: valami titokzatos még mindig jelen van a Hollywood Roosevelt Hotelben.

(Borítókép: Hollywood Roosevelt Hotel. Fotó: Getty Images)