Stephen King agyából a legvérfagyasztóbb történetek pattannak ki évtizedek óta, ám van olyan film, ami még a horror királyát is bénító rettegéssel tölti el.

Nehéz elhinni, hogy Stephen King ingerküszöbét is át lehet ugrani, ha a rettegésről van szó, de mégis, a horror királya is szokott félni egy-egy filmen. Nem sokszor ugyan, de az elég emlékezetes a számára.

A közelgő Halloween kapcsán a Variety magazinnak mesélt arról, melyik az a horrorfilm, ami bénító rettegéssel töltötte el, és a mai napig. Elmesélte, hogy 16 évesen az 1963-as A ház hideg szíve filmen rettegett, felnőttkorában pedig az egyik kedvence az Ideglelés - The Blair Witch Project lett. 

Ám mindezeket felülírja egy olyan filmélménye, amitől a mai napig libabőrös lesz: George A. Romero 1968-as „alacsony költségvetésű remekműve”, Az élőhalottak éjszakája. Mint elmondta nem csak első alkalommal nézte tehetetlen rémülettel a művet, de még most is borzongással tölti el, ha eszébe jut. A film hét ember történetét meséli el, akik csapdába esnek egy távoli pennsylvaniai farmházban, miközben zombiszerű hullák üldözik őket.

A Ragyogás írója elmondta, hogy bár a film manapság talán már nem olyan hatásos a közönségnek, nála még mindig az első helyen van.

(LadBible)

(Borítókép: Stephen King. Fotó: Getty Images)