A félmeztelen színésznő egy fekete szalagba tekerve próbálja rávenni az amerikai fiatalokat arra, hogy vegyenek részt a novemberben esedékes elnökválasztáson, vagyis regisztráljanak, majd szavazzanak is. Albát nem zavarja, hogy a jó ügy érdekében csupaszon kellett pózolnia, főleg, hogy Marc Liddell volt a fotós. A Declare Yourself - Only You Can Silence Yourself kampánya kedvéért korábban olyan hírességek álltak a kamera elé, mint Christina Aguilera vagy a legszexibb vega, Andre 3000.

Jessica Alba a Declare Yourself egyik hirdetése kedvéért félmeztelenre vetkőzött és hagyta, hogy egy fekete szalaggal tekerjék körbe – olvasható a bestsyndication.com oldalon. A színésznőt állítása szerint nem zavarta, hogy le kellett vetkőznie Marc Liddell fotós kamerája előtt A híres kismama így próbálja felhívni az amerikai fiatalok figyelmét arra, hogy milyen fontos szavazniuk a novemberben esedékes elnökválasztáson.

Demokraták előnyben

„Nem értem, hogy mi a jó abban, ha nem jelentkezünk szavazni. Különböző közösségi oldalakon regisztrálunk, zenét töltünk le az internetről. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy online regisztrálunk, hogy szavazhassunk” – fejtette ki a véleményét Alba, akit állítólag nem zavart, hogy le kellett vetkőznie Marc Liddell fotós kamerája előtt. A színésznő egyébként a Demokrata Párt elnökjelöltjét támogatja, akárcsak az amerikai hírességek nagy többsége. A Declare Yourself főleg a 18-29 éves állampolgárokat, és ezen a csoporton belül is az első választókat próbálja megszólítani.

A figyelemfelkeltő hirdetés mellett a kampány keretében megjelent egy könyv is, amiben ötven híresség fejti ki, hogy miért olyan fontos elmenni szavazni, illetve élni egyéb más állampolgári jogokkal. A könyv szerkesztésében részt vett a Ugly Betty - Címlapsztori című sorozat főszereplője, America Ferrera is. Ezenkívül rengeteg videó is található a Declare Yourself honlapján: ilyen módon buzdít szavazásra a High School Musical című remekbeszabott film gárdája, America Ferrera, Dj Jazzy Jeff és még sokan mások.

Aguilerát is elnémították

A Declare Yourself rendszeresen veszi igénybe hírességek segítségét. 2004-ben többek között Christina Aguilera, és az Outkast nevű rapformációból ismert André Benjamin is részt vett az Only You Can Silence Yourself kampányban. Róluk a híres celebfotós, David LaChapelle készített képeket. A két sztárt ábrázoló óriás plakátokat a Time Square-re is kifüggesztették. 2004 márciusában pedig megrendezték a Young Hollywood Celebrates Democracy nevű eseményt, amin részt vett például Leonardo DiCaprio, Reese Witherspoon, Tobey Maguire és Kirsten Dunst is – olvasható a szervezet honlapján.

Marc Morgenstern, a Declare Yourself ügyvezető igazgatója elmondta, a celebritások médiaképviselői rendszeresen megkeresik őket. „A hírességek úgy gondolják, ez egy jó lehetőség arra, hogy példát mutassanak” – tette hozzá Morgenstern. HeadCount vezetője, Andy Bernstein szerint a kemény munka önmagában nem elég, sztárok segítségére is szükség van ahhoz, hogy a politika fontos téma legyen a fiatalok számára.

Vote or die!

Vannak hírességek, akik a saját kezükbe veszik a dolgokat, Sean „Diddy” Combs 2004-ben megalapította a Citizen Change szervezetet, és a Vote or Die kampány keretében szintén arra buzdította a fiatalokat, hogy menjenek el szavazni és lehetőleg ne George W. Bush mellett tegyék le a voksukat. A kampány hivatalos pólóját több híresség, mint például Paris Hilton és Alicia Keys is magára öltötte, és a kezdeményezéshez még olyan celebek is csatlakoztak, mint például Jay-Z, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Ellen DeGeneres, Ashton Kutcher, 50 Cent, Mary J. Blige, Drew Barrymore, Tony Hawk, Jadakiss, Hilary Duff, Yoko Ono és Kanye West. Ugyancsak Bush leváltására szerveződött a Vote For Change mozgalom, ami koncertekkel próbálta felhívni a figyelmet a célra. A teltházas koncertek nagy médiavisszhangot kaptak, ettől függetlenül Bush maradt.

A kezdeti lelkesedés ellenére több résztvevő, mint például Paris Hilton, nem ment el szavazni. Cserében a szőke híresség az idei választásokra újra aktivizálta magát, és készített egy vicces kisfilmet, amit a Funnyordie.com oldalon lehet megtekinteni. A híresség így próbált visszavágni John McCain republikánus elnökjelöltnek, aki pár nappal korábban ellenfelét, Barack Obamát merő jóindulatból Hiltonhoz, valamint Britney Spears-hez hasonlította. Hiltonnak annyira bejött önnön kampányfilmje, hogy most folytatja is a nyomulást: most már pólót is tervezett, amin magát javasolja elnöknek.