Saját ügynökséget nyitna Amy Winehouse magyar hasonmása

2008.05.16. 16:51
A brit énekesnő hivatalos hasonmása, Rákóczi Judit pénteken délelőtt hazaérkezett Budapestre. Bár civilben nem szívesen mutatkozik a nyilvánosság előtt Amy Winehouse-ként, a poén és a ráváró újságírók kedvéért kivételt tett. Rákóczi Judit szerint egyébként azért kapta fel a magyar sajtó, mert érdekes a története. A 22 éves lány a Velvetnek azt is elmondta, barátnőjével saját ügynökséget szeretne alapítani, hogy segíthessen a hazai hasonmásjelölteken.

Amy Winehouse magyar hasonmása pénteken délelőtt öt napra hazautazott. Bár alig pár napja derült ki, hogy ő létezik, a reptéren igazi sztárhoz méltóan fotósok, az egyik kereskedelmi televízió és természetesen a Velvet különítménye fogadta. Várakozás közben legjobb barátnőjétől, Pék Tímeától megtudtuk, Rákóczi Judit sejtette, hogy ilyen fogadtatásban részesül majd ha leszáll a gépről, mivel még időben értesítette őt az itthoni fejleményekről. Hozzátette, a lányt váratlanul érte a magyar sajtó érdeklődése az első cikk megjelenése után, hiszen nem ez volt a célja a Velvetnek adott interjúval, de azért örül, hogy így alakultak a dolgok. Bár a 22 éves lány saját bevallása szerint civilben nem szívesen öltözik be Amy Winehouse-nak, most a poén és vélhetően a sajtó kedvéért kivételt tett. A vele egy gépen utazó angol turistacsoport is felfigyelt rá, és arra kérték az egyik légikísérőt, derítse ki, hogy valóban a brit énekesnő ül abban a székben, vagy csak az egyik hasonmása. A lelkes brit férfiak még a busz ablakából is integettek neki, amikor a reptér parkolójában barátnője autója felé tartott.

Klikk!

Rákóczi Judit szerint azért figyeltek fel rá Magyarországon, mert története elég érdekes, és olyan sztorik vannak a tarsolyában, amilyenekkel kevés magyar büszkélkedhet. Hozzátette, számára teljesen természetes, hogy nagy a felhajtás körülötte, hiszen ez a munkájával jár. Kérdésünkre elmondta, a hazai bulvárélet nem igazán vonzza, valamint azt is, hogy itthonról egyelőre nem kapott egy felkérést sem, de elképzelhetőnek tartja, hogy majd segítséget kér, mivel nagy tervei vannak. Barátnőjével együtt ugyanis szeretne egy hasonmásokat foglalkoztató ügynökséget alapítani. Az ötlet akkor fogant meg, amikor többen is rákérdeztek, hogy működnek-e Magyarországon ilyen cégek, és ha nem, akkor miért nem hoz létre ő egyet. Mivel ő is ebben a szakmában dolgozik, úgy gondolja ez kellőképpen hitelessé tenné. „Ki a legjobb ember erre, ha nem én?” – tett fel a költői kérdést Rákóczi Judit.

Hasonlítasz valakire? Nyerj egy luxusterepjárót!

A Velvet, az Indavideó és az Indafotó keresi a legjobb magyar celebhasonmást. Ha úgy érzed, nagyon hasonlítasz valakire, készíts videót és töltsd fel az Indavideóra, vagy fotózd le magad és töltsd fel az Indafotóra. Csak egy dolgot ne felejts, a tagek közé felvenni, hogy celebhasonmas. Így, ékezet nékül. Ha sikerült, küld el nekünk a videód, fotóid linkjét, hogy semmiképp se veszítsük el az anyagod. Amellett, hogy híres lehetsz és te is kereshetsz heti kétezer fontot, mint a magyar Amy Winehouse még egy igazi, Jáksó Lászó által birtokolt luxusterepjáró, egy Range Rover is a tied lehet. Csak hasonlíts eléggé. Figyelem, a hivatásosokat kizárjuk!

A hazai hasonmásjelölteknek egyébként azt tanácsolja, hogy mindenképpen keressenek egy jó ügynököt, hiszen neki már bevált ez a recept. Rákóczi Judit egyébként két nappal ezelőtt lett professzionális hasonmás – tudtuk meg. Elmondta, van, aki 10 évig vár erre, neki viszont pár hónap leforgása alatt sikerült olyan referenciákat összegyűjtenie, melyek alapján megkapta ezt a státuszt. Hozzátette, mivel nem tud énekelni, ezért csak olyan munkát vállal el, ahol nem kell mikrofont fognia, vagy ha mégis fel kell lépnie, akkor csak és kizárólag playbackkel. Persze más szempontok is közrejátszhatnak abban, hogy elvállal-e egy felkérést, vagy sem. Három héttel ezelőtt például egy napilap kereste meg azzal, hogy nem lenne-e kedve egy melltartóban pózolni a kamerák előtt. Bár Amy Winehouse egyszer már levetkőzött egy jó ügy érdekében, magyar hasonmása nemet mondott. Egy Portugáliai munkát pedig azért utasított vissza, hogy most hazautazhasson.

Klikk!

Mivel a Londonban készített videóban egy idős hölgy és egy fiatalember is beszól neki, arra voltunk kíváncsiak, hogy ez gyakran előfordul-e vele. Rákóczi Juditnak eddig nem voltak rossz tapasztalatai, igaz, a tendencia kezd megváltozni. Sokan azt kérdezik tőle, hogy miért jó hasonlítani valakire, mások pedig azzal piszkálják, hogy a brit énekesnő jellegzetes frizurája, sminkje és öltözködési stílusa miatt bárki könnyen faraghat magából Amy Winehouse-t. Rákóczi Judit szerint azonban ez nem így működik, fontos, hogy az illető vonásai is stimmeljenek. Elmondása szerint London utcáin rengeteg olyan lányt lát, akik megpróbálják leutánozni az énekesnőt, vagy feltupírozzák a hajukat és kihúzzák a szemüket, ám ennek ellenére még nyomokban sem hasonlítanak a problémás celebre. Őt viszont gyakran leengedett hajjal is leszólítják. „Mázlista vagyok” – tette hozzá.