Megvan Anna Nicole Smith gyermekének apja

2007.04.11. 12:34
A DNS-teszt bebizonyította, hogy az elhunyt playmate nyolc hónapos lányának apja a fotós Larry Birkhead.
Kedden hozták nyilvánosságra a hónapok óta húzódó, de Larry Birkehad folyamodványára végül elvégzett DNS-vizsgálatok eredményét, amelytől azt várták, kiderül, kicsoda Anna Nicole Smith kislányának biológiai apja. Az eredmény igazából senkit nem lepett meg: Dannielynn Birkheadtől született.

Mielőtt bevonultak a tárgyalóterembe, Birkhead ezt mondta a megjelent újságíróknak: „Egy csomó emberrel együtt érkeztem, és remélem, még eggyel többel fogok távozni."

Stern sejthette, hogy nem ő lesz a befutó, mert pár nappal ezelőtt ügyvédje útján megpróbálta megakadályozni a DNS-teszt eredményének nyilvánosságra kerülését. Nem sokkal később azonban visszavonta a beadványt, mert sejthető volt, hogy a bíróság amúgy is elutasítaná.

A baba születése utáni hónapokban Birkhead volt az első, aki Stern mellett igényt tartott a kislányra, és ezzel ádáz harc kezdődött az - akkor még csak két - apajelölt között.

Larry Birkehad

A születési anyakönyvi kivonaton még a modell állandó partnere és ügyvédje, Howard K. Stern szerepel apaként, de a gyerek - teljes nevén Dannielynn Hope Marshall Stern - elhelyezéséért folytatott perben ő is csak egy volt az öt jelölt közül.

A verseny a modell halála után durvult el igazán, ekkor hirtelen ötfősre bővült az apajelöltek sora. Ekkor jelentkezett be a magyar származású Gábor Zsa Zsa férje, Frederick von Anhalt herceg, valamint Smith testőre is, és ekkor állt elő az elhunyt playmate nővére azzal a teóriával, hogy a kislány apja a tíz éve elhunyt milliárdos, Howard J. Marshall, akinek Smith a lefagyasztott spermáját használta fel a teherbeeséshez. Mindezek mellett Smith anyja is maga mellett akarta tudni a gyereket, akinek népszerűségét valószínűleg az fokozta fel ennyire, hogy a playmate halála után ő lehet az egyetlen örököse az anyja elhunyt férje utáni majdnem félmilliárd dolláros örökségnek - illetve arra, ami 18 éves korára ebből megmarad. Az örökösödési perben azonban még mindig nincs hatályos ítélet, így egyelőre az sem tudható, valóban megítélik-e a héthónapos csecsemőnek ezt a pénzt.

A usmagazine.com szerint viszont a DNS teszt - bár 99,9 százalékos pontossággal képes azonosításra -, csak másodlagos bizonyítéknak tekinthető. Szerintük sokkal meggyőzőbb, hogy a weboldalukon indított szavazáson az olvasók nagy többsége a fotósnak szavazta meg a gyereket. A lap egyben megköszönte a 105 szavazatot amit Gábor Zsa Zsa férje kapott, természetesen a hercegnek magának, hiszen ki más gondolhatta volna ezt komolyan.