Botrány! címmel jelentet meg könyvet Benkő Dániel. A zenész a celebek dzsungelében szerzett tapasztalatait osztja meg a nagyérdeművel, valamint gazdagabbak lehetünk a társairól alkotott véleményével is. Azon már meg sem lepődünk, hogy szerinte a legvégső tanítás: a pina.

Benkő Dániel elhatározta, hogy egy könyvben foglalja össze a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban szerzett élményeit. Természetesen a lantművész a Botrány! Elveszett királyságom története című művében saját tetteinek mélyebb elemzésén túl megosztja véleményét a dzsungelben vele együtt szenvedő társairól is. „Kikívánkoztak belőlem gondolatok, mint ahogy a dalok kikívánkoztak a dzsungelben. Ahogy hazajöttem, rögtön belevetettem magam a könyvírásba”, nyilatkozta Benkő a Velvetnek.

Benkő Dániel

Soma megjátszotta magát, Márknak nincs hangja

„Nem köntörfalazok, a pillanatnyi véleményemet is megírom a celebekről. Ezzel segítem őket, hogy jó irányba haladjon az önfejlődésük”, indokolta könyve kiadását Benkő Dániel. A zenész többek között a Somáról, Márkról és Gáspár Győzőről írta meg a táborban alkotott véleményét. Benkő Dániel szerint Soma egyszerűen megjátszotta magát, és semmi, de semmi köze sincs az őszinteséghez, Márknak egyáltalán nincs hangja. Gáspár Győzőnek disznóölés helyett hajasbabát kéne csinálnia, és a származása hangoztatása helyett inkább önmagát kéne adnia.

Ma már teljesen másképp írna

Benkő Dániel elmondása szerint, ha ma írná a könyvet, teljesen másképp fogalmazná meg, de ezen nem rágódik mert ez már a múlt. Mostanra barátságosabb viszonyba került az összes celebbel, és nem sértegetné úgy őket, ahogy azt a könyvében tette. „Azt látom, hogy hihetetlen intelligensek, és 180 fokos fordulatot vettek, gyakorlatilag bejött a tanításom. Ugye a legvégső tanítás az a pina, de ők még nem tudják, és messze vannak attól, hogy a pinából nézzék a világot. Hiszen még azt hiszik, hogy a társadalom történései a legfontosabbak. Valójában a nő ölelése a legfontosabb, legyen az az édesanyám, vagy a szeretőm, legyen az egy lány. A férfiaknak a nő ölelése kell, míg a nőknek arra kell figyelnie, hogyan ölel”, osztotta meg velünk gondolatait Benkő.

A világ akkor gyönyörű, ha őszinte és eredeti

„A könyv nem a dzsungelről, nem a celebekről, hanem csak rólam szól. Én egy önző, utolsó tróger vagyok. Mindenkit arra buzdítok, hogy önző legyen és csakis a saját maga érdekeit tartsa szem előtt, mert aki a saját maga érdekeit nézni, az nem fog basztatni másokat”, mondta Benkő, aki szerint a világ csak akkor gyönyörű, ha őszinte és eredeti. December 17-én megjelenő könyvében nem csak a dzsungelbeli kalandjairól ír, megosztja az érdeklődő olvasóval annak a közlekedési balesetének történetét is, amit ő okozott harminc éve, és amiben meghalt két barátja is, valamint elmeséli a meztelen gitározás hátterét is.