Travis Barker deréktól lefelé szenvedett súlyos égési sérüléseket, a másik túlélő, DJ AM pedig az arcán, neki bőrátültetésre lesz szükségük. A repülőkatasztrófa két túlélőjének allapota válságos, de stabil – közölték orvosaik a TMZ-vel. Az utóbbi excsaja, Nicole Richie kiborult a történtek miatt, gyermekének apja, Jole Madden pedig Barkerért aggódik, merthogy haver.

A Blink182 egykori dobosa és haverja, a DJ AM néven ismert Adam Goldstein a dél-karolinai Columbiából, egy koncertről tartottak hazafelé magángépükön, amikor az felszállás közben a kifutóhoz csapódott és kigyulladt. Szemtanúk szerint a két zenész életét az menthette meg, hogy szinte azonnal sikerült kiugraniuk az égő gépből, amint az megállt. A zenész és a DJ állapota válságos de stabil, ennél több tájékoztatást azonban egyelőre nem adnak a kórház orvosai, akik holnap reggel 9-kor tartanak hivatalos sajtótájékoztatót az ügyben - írja a TMZ.

Publicistájuk szerint „Mind Travis Barker és Adam Goldstein (DJ AM) kritikus, de stabil állapotban vannak jelenleg, és az augustai Joseph M. Still Égési Osztályán kezelik őket”. A TMZ információi szerint Barker teste deréktól lefelé égett meg, de orvosai várakozásai szerint túléli a balesetet, Goldstein pedig az arcán szenvedett súlyos égési sérüléseket.

#sub#

Goldberget az X17 hírsite szerint mesterséges kómában, izolált kórteremben tartják az orvosok, hogy szervezete kellően megerősödhessen egy bőrátültetéshez, és addig is kizárják a fertőzésveszélyt. A DJ a mentőben még eszméletén volt, állítólag anyját is ő maga értesítette a balesetről mobilján.

A zenész egykori barátnőjét, Nicole Richie-t megviselte a hír, a US Magazine-nak egy ismerőse nyilatkozott, aki szerint Joel Madden gyermekének anyja nagyon drukkol egykori pasijának, és részvétét nyilvánítja az elhunytak hozzátartozóinak. Richie jelenlegi pasija és gyermekének apja, Joel Madden is részvétét fejezte ki, bár ő Barker kapcsán, akit jól ismer, és aki reméli, felépül: „Mindkettőnknek borzalmasak voltak ezek a hírek”.

A balesetben négyen haltak meg, köztük Barker asszisztense, Chris Baker, aki nemrég házasodott és most született gyermeke.

Travis Barker exneje és két gyermekének anyja, Shanna Moakler egykori szépségkirálynő - akivel házasságuk alatt az MTV-nek Meet The Barkers címmel valóságshow-t is forgattak – a US Magazine-nak nyilatkozó ismerőse szerint „kétségbeesett és teljesen sokkolta a hír. Borzalmasan retteg”. Moakler az X17 szerint a hírek hallatán azonnal Dél-Karolinába repült, hogy Barker mellett legyen. A pár válása után Barkernek 2006-ban pár hétig tartó viszonya volt Paris Hiltonnal is, de ennek végetérése óta ismét exnejével lehet látni legtöbbször: csütörtökön például együtt buliztak a Janet Jackson-koncerten. Kapcsolatuk jellegéről ugyan nem nyilatkoznak, Moakler azonban annak idején megtépte Hiltont, amikor az kikezdett a már válófélben lévő férjével.