horoszkóp

Bochkor Gábor első fokon helyreigazít

2007.11.11. 12:37
Nyolc kérdéses pontból háromban nem adott igazat a bíróság Bochkor Gábornak, így a felperes, dr. Szilvay Attila, jogosan követel helyreigazítást az élő adásban őt ért vádak ügyében. A műsorvezető fellebbezni készül.

Pénteken lezajlott az első fokú tárgyalás Bochkor Gábor hitelrontási ügyében. A nyolc vitás pontból háromban a Fővárosi Bíróság igazat adott dr. Szilvay Attila felperesnek, és a műsorvezetőt helyreigazító nyilatkozat megtételére kötelezte. Bochkor az ítélettel szemben fellebbezni fog.

A műsorvezetőt azért perelte be párja, Várkonyi Andrea, volt férje, mert Bochkor élő adásban beszélt a közöttük lévő konfliktusról. A problémák ott kezdődtek, hogy Szilvay nem engedte, hogy Bochkor saját nevére vegye kislányát, ugyanis amikor a gyermek megfogant, Várkonyi és Szilvay még házasok voltak. A Bumeráng adásában Bochkor arról beszélt, hogy elődje a szocpol támogatás visszafizetése miatt késleltette a gyermeke névváltoztatását, így miatta nem mehettek családostul Rodoszra nyaralni, majd a gyógyszeripar császárának, Kalmopyrin-ügynöknek nevezte Szilvayt.

A Bors információi szerint a bíróság első fokon úgy látja, hogy nem Szilvay hiúsította meg a kérdéses nyaralást, hiszen a szülők meg sem keresték őt a gyermek útlevelének ügyében, továbbá nem az apasági lemondó nyilatkozat hiánya volt az egyetlen oka, hogy Bochkor nem vehette nevére lányát, és nem dr. Szilvay Attilát terheli a felelôsség az apasági per késedelmes elindításáért. Abban azonban igaza volt Bochkornak, hogy a volt férj a szocpol támogatás visszafizetésén problémázott.

A bíróság ítéletét mindkét fél győzelemként könyvelte el, különösen Szilvay elégedett, hiszen Várkonyi Andrea ellene indított büntetőperét a héten állítólag formai okok miatt megszüntették.

Bochkor nyilatkozatában kijelentette, hogy azért beszélt élő adásban, mert már nem bírta tovább, hogy a volt férj telekürtöli a médiát magánügyükkel. Elmondta, hogy férfiként megérti Szilvayt, ugyanakkor arra kéri, fejezzék be a "legbelsőbb magánügyeikről való nyilatkozatokat".