A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Britney Spears egykori barátja és menedzsere ellen, akitől a szülők már eltiltották lányukat. Lufti állítólag gyógyszerekkel tömte az énekesnőt. Spears pénzügyeinek intézését eközben bátyja vette át.

A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított Britney Spears egykori menedzsere és állítólagos barátja, Sam Lufti ellen, értesült a tmz.com.Az énekesnő volt menedzserét azzal gyanúsítják, hogy drogokkal kábította el az énekesnőt, így próbálta irányítani lépéseit.

Lufti ellen a szülők indítványának hatására már távoltartási végzés van érvényben. Lynn Spears korábban azt nyilatkozta, Lutfi neki és egy barátjának is ajánlotta, keverjenek tablettákat Spears ételébe, hogy lenyugodjon. Egyszer pedig állítólag azt mondta az énekesnőnek, hogy "napi tíz tablettát" kell bevennie, ha látni akarja fiait. De állítólag olyan gyógyszereket adott Spearsnek, amikről az énekesnő azt sem tudta, mire valók, elvágta Spears telefonjának zsinórját is, és azt mondta az énekesnőnek, anyja ráhajtott jelenlegi pasijára, a fotós Adnan Ghalibre. Sam Lufti állítólag pénzt is követelt Britney azóta már kirúgott menedzserétől, Howard Grossmantől.

Lufti egyébként állítólag nemrég Arnold Schwarzeneggert, Kalifornia kormányzóját is felhívta, hogy segítsen megfelelő ügyvédet találni Spearsnek.

Sam Lufti eddig nem nyilatkozott az ügyben, szóvivője annyit közölt, tud az ügyfele ellen indult nyomozásról.

A báty kezeli Britney 100 millió dolláros vagyonát

Eközben Britney Spears pénzalapjának irányítása bátyja, a 30 éves Bryan Spears és helyettese, Ivan Taback kezébe került, írja a people.com.

Bryan Spears, a báty, és Liynn Spears, az anya

Az énekesnő körülbelül 100 millió dolláros vagyonának kezelésére 2004-ben jött létre egy alap, amelynek kezelését a dokumentumok szerint bátyja, Bryan veszi át, ha az énekesnő valamilyen okból kifolyólag erre képtelen lenne. Most pedig ez a helyzet, hiszen a pszichiátriáról kiengedett Spearst megfosztották jogi cselekvőképességétől, március 10-ig ideiglenesen szülei gondnoksága alatt áll. A harmadik kijelölt gondnokot, Howard Grossmant már kirúgták a szülők, mert véleményük szerint nem tartotta be a bírósági rendelkezéseket.

Bryan Spears elmondta, mindez nem újdonság, hiszen a szerződést még azelőtt kötötték meg, mielőtt húgának problémái voltak. A vagyonkezelőknek, akik Britney Spears összes anyagi kiadásáról gondoskodnak, minden vagyont érintő kérdésről teljes egyetértésre kell jutniuk és bírósági végzés nélkül nem adhatják el az énekesnő házát, vagy egyéb kaliforniai ingatlanát.