Az immár kopasz énekesnő egyre súlyosabb pszichotikus tüneteket produkál. Mi már BB Évit is nagyon sajnáltuk, de az egykori pophercegnőhöz képest ő szinte már egy átgondolt és higgadt életmód-tanácsadó. Kedden délután Justin Timberlake közölte, azonnal excsaja segítségére siet.

Britney Spears a jelek szerint mégse lehet az idegösszeroppanás határán: ugyanis már rég benne van a kellős közepében. Hétvégi fejborotválós akciója óta többnyire egy ronda szőke parókában és Elvis Presley végnapjait idéző napszemüvegben mutatkozik, és a róla érkező legújabb sztorik közös eleme az ijesztően zavarodott viselkedés.

Reptéri pánik

Már az is kis híján kifogott rajta, amikor pénteken valami oknál fogva az évek óta megszokott magánrepülőzgetés helyett átlagemberhez hasonlóan, az American Airlines járatán próbált Miamiból Los Angelesbe indulni. Talán ezért is maradt le róla kis híján - a reptéri alkalmazottak jóindulatának köszönhetően azonban az utolsó utáni percben mégiscsak sikerült feljutnia a már a kifutópályán lévő gépre. Egy szintén lemaradt utas beszámolója szerint „Britney teljesen kétségbeesett, azt hajtogatta a kapunál álló stewardessnek, hogy haza kell jutnia a gyerekeihez és már-már sírt”. A stewardess végül telefonált a gép kapitányának, és soron kívül felvették Spearst, aki már csak a turistaosztály leghátsó soraiban kapott helyet, mert a business class tele volt.

Se pénz, se szeretet

Justin már úton
Azonnal Britney segítségére siet - közölte Justin Timberlake, Britney most 25 éves exe, aki úgy érzi, hogy ő az egyetlen, aki most segíteni tud az összeomló bálványon. Justin Timberlake és Britney két éven át hitegette a világot, hogy járnak, de nem dugnak. Merthogy Britney őrzi a szüzességét. Kevesen hittek nekik.

Ennél jóval kellemetlenebb lehetett az összes érintettnek, amikor vasárnap délután a kopaszságát ezúttal egy ronda kék parókával leplező Spears a Sunset Boulevard egyik luxusszállójában, a Mondrian Hotelben tűnt fel teljesen zavarodott állapotban. Az énekesnő egy óra körül jelent meg a szállodában teljesen részegen, és szobát próbált kivenni. Mivel azonban se készpénz, se hitelkártya nem volt nála, csak egy papírcetli - rajta egy hitelkártyaszám-töredékkel -, viszont rendkívül be volt rúgva, így a személyzet nem vállalta, a rizikót és elküldték. A Daily Mailnek nyilatkozó szemtanúk úgy emlékeznek, „Britney sírt, teljesen részeg volt, és csak azt hajtogatta, hogy ő már senkinek se kell”.

Megvárták, míg magától elmegy

Az énekesnőt végül pár szállóvendég sajnálta meg és hívta meg a lakosztályába, aztán pedig elvitték magukkal az ajándékboltba, ahol Spears felpróbált három fürdőruhát. Ezután a szálló úszómedencéje mellett látták, ahol lábat akart borotválni, de felkérték, hogy talán mégse tegye ezt itt. Ekkor elüldögélt kicsit az étterem egyik sarkában, majd ismét megrohamozta a recepciót, hogy szobát szerezzen, ismét sikertelenül. Később autót akart bérelni, de a hitelkártya és készpénz hiánya mellett személyi sem volt nála, úgyhogy innen is elhajtották. Britney ekkorra hisztérikus állapotba került, zokogott és kiabált, és ismét azt hajtogatta, hogy ő már nem kell senkinek. A döbbent személyzet tanácstalan volt: bár az énekesnőnek teljesen nyilvánvalóan orvosi segítségre lett volna szüksége, senki nem merte kihívni a mentőket. Végül magára hagyták, és 4 óra körül az énekesnő magától távozott a szállóból.

Pótcselekvések a figyelemért

Ilyen volt - ilyen lett

Spears súlyos állapota már egy ideje nyilvánvaló, ennek köszönhető az is, hogy édesanyja – és karrierjének eddigi egyengetője - múlt héten rávette, vonuljon be egy rehabilitációs klinikára. A 25 éves énekesnő azonban mindössze 24 órát töltött az antiguai Crossroads Rehabilitation Centerben, mielőtt visszautazott Kaliforniába. Ezután telefonon összeveszett anyjával, majd elrohant otthonról és pár órával később kopasz fejjel és új tetkókkal gyarapodva került elő.

Egy barátja szerint Britney „most úgy érzi, a házasságában is csak elutasítást talált, és zenei karrierje is megfeneklett. Legutóbb a Grammy-díjátadót nézte, ahol nem sokkal azelőtt még ő is ott volt a színpadon, most meg az egész csak mint egy távoli emlék. Úgy érzi, kudarcot vallott szakmailag és magánéletében egyaránt, és hogy senki se szereti. Olyan, mintha csak azért csinálná ezeket a szélsőséges dolgokat, hogy lássa, mit szól hozzá a média és a közönség. Sajnos egyre inkább megzavarodik, amikor az elborzadt reakciókat az imádat jeleinek hiszi”.

Szakértők szerint a barát diagnózisa elég jól fedi a valóságot.

A Lancaster Egyetem pszichológiaprofesszora, Cary Cooper szerint az utóbbi hónapok összes balhéjának egyetlen dolog álll a hátterében: Britney segítséget kér. „Azt próbálja közölni a világgal, hogy össze van zavarodva, nem tudja irányítani önmagát, újrakezdésre és segítségre van szüksége”. Kollégája, Linda Papadopoulos a BBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, Britney önkopasztása „egy nagyon hangos és tiszta üzenet” a sajtó felé. „Azt akarja tudatni: hagyjon mindenki békén. Nem leszek az, akinek ti látni akartok”.

Britney BB Évi nyomában

Bár hivatalosan Zimány Linda a magyar Britney Spears-hasonmás, az énekesnő több hasonlóságot mutat az első Big Brother győztes Párkányi Évivel. Nem csak kopaszra borotvált feje miatt, hanem mert a jelek szerint mindketten súlyos pszichés zavarokat produkálnak a népszerűség illetve annak elvesztése okán.

Párkányi - avagy BB - Évi 15 millió forintot nyert az első Big Brother győzteseként, ennek a pénznek azonban csak egy részét sikerült édesanyjával közös házuk építésére fordítania, a többi kifolyt a keze közül. A játék végetérése után a médiafigyelem középpontjából is kikerült, amit rosszul viselt, 2004-ben azzal került vissza a bulvárlapokba, hogy idegösszeomlása miatt a pszichiátrián kezelik. Az eredmények sajnos nem bizonyultak tartósnak: a lány manapság szinte havi rendszerességgel kerül be a lapokba, amiért instabil személyiségként összeütközésbe kerül a falujabeliekkel, nem egyszer rendőröknek kellett megfékezniük. Párkapcsolataiban is Britneyhez hasonlóan sikerült beválasztania: a házban megismert Renátó nevű játékostársával jó ideig se veled-se nélküled kapcsolatban éltek, majd összejött egy férfival, akitől gyorsan teherbe is esett, ám az apa már a terhesség alatt elhagyta őt és a gyereket se vállalja. Évi jelenleg egy nála közel harminc évvel idősebb férfival él, akivel szintén gyakoriak a veszekedéseik.

Licitáljon az Igazi Britney Spears Élményre!

Britney levágott fürtjeit közben az e-Bayen akarta elárverezni a fodrászat tulajdonosa, amikor azonban a média rátalált, az aukciós weboldal eltávolította a relikviát. A fodrász ezért külön weboldalt nyitott: a BuyBritneysHair.com-on 1 millió dolláros kezdőárral e-mailben fogadják a licitet a barna fürtökre. „Ez az! Életed lehetősége! Most boldog tulajdonosa lehetsz Britney Spears hajának a hajhosszabbításokkal együtt, ahogy az Omega hajvágó levágta! Megkapod még hozzá a Red Bullos dobozát és a kék Bic öngyújtóját, valamint ezt az értékes domaint! Ez az Igazi Britney Spears Élmény! Egy darab történelem, ami megismételhetetlen!” – hirdeti az oldal, és azt is állítja, hogy a befolyó összeg (egy része) jótékonysági célokat szolgál majd. A nyertes ráadásul arra is jogosult, hogy maga vegye fel a barna hajfürtöket a tarzanai Esther’s Haircutting Studios nevű fodrászszalonban, ahol Britney akciója történt.

Vannak, akiknek így is kell

A rajongók közül sokan elbizonytalanodtak, mások hűségesen kitartanak a fordulatokban gazdag életű énekesnő mellett. Magyar rajongói, Mercy és Hajny például lelkesen biztosítják Spearst érzéseikről neki dedikált weboldalukon, és biztos, hogy komolyan gondolják, mert elkötelezettségüket hangsúlyozandó minden mondatuk három felkiáltójellel végződik. Britney helyében mi ettől jobban lennénk, tényleg.