Bár tegnap még úgy volt, hogy a gyermekelhelyzési per végéig az énekesnőtől elveszik fiait, a gyerekek egyelőre maradhatnak az anyjuknál. Cserébe Spearsnek hetente kétszer alkohol- és drogtesztet kell csináltatnia, valamint résztvenni egy nyolc órás tanfolyamon, melyen szülői képességeit csiszolhatja.

A mozgalmas hétfői meghallgatás után a bíróság úgy döntött, hogy Spearstől ideiglenesen megvonják két fia, Sean Preston és Jayden James felügyeleti jogát. Scott Gordon bíró azonban az utolsó pillanatban meggondolta magát, vagyis a per lezárultáig maradhat a közös felügyeleti jog, viszont a két szülőnek - leginkább Spearsnek - szigorú követelményeknek kell megfelelnie. A bíró, aki úgy véli, hogy a sztárnak az utóbbi időben alaposan meggyűlt a baja a legális és illegális szerekkel, arra kötelezte a zakkant celebet, hogy hetente kétszer menjen el drog- és alkoholvizsgálatra.

Tanfolyam szülőknek

Kevin Federline a per során Spears alkalmazottait játszotta ki volt felesége ellen. A dadusok és testőrök pedig szívesen nyilatkoztak arról, hogy munkáltatójuk milyen szörnyű anya: szexel a gyerekek előtt, nem megfelelően táplálja őket, ésatöbbi, éstaöbbi. Az utolsó csepp a pohárban Tony Baretto írásos vallomása volt. A múlt héten "perdöntő jelentőségű" titkos tanúként beharangozott férfi azután vigyázott az énekesnőre miután kijött a rehabról, és beszámolói szerint az énekesnő ezután is használt drogokat és ivott is. Miután a bíróság így végképp meggyőződött arról, hogy Spearsnek még van mit tanulnia az anyasággal járó feladatokról, arra kötelezte az énekesnőt, hogy hetente egyszer vegyen részt egy nyolcórás szülői tanfolyamon. Az exférj, K-Fed sem maradt ki a fejmosásból: a bíró nejével együtt neki is megtiltotta, hogy fizikai fenyítést alkalmazzanak a fiúknál, és másnak se engedhetik ezt meg. Ami pedig talán a legnagyobb feladatot jelentheti a két bulizós-piálós-balhézós celebszülőnek: tizenkét órával a láthatás előtt már tilos alkoholt, vagy kábítószert fogyasztaniuk.

Felvállalhatatlan

Nem elég, hogy a volt alkalmazottak Spears ellen vallanak, a menedzsment és a jogi képviselők is fellázadtak. A hétfői meghallgatáson meglehetősen passzívan viselkedő Laura Wasser ügyvédnő a tárgyalás után visszaadta az ügyet, mert állítása szerint nem bízik abban, hogy problémás ügyfele a jövőben megváltozna és hajlandó lenne együttműködni. Közvetlenül ezután az énekesnő menedzsere, Jeff Kwatinetz is felmondott. Hogy Kwatinetz munkáját pontosan kiveszi át, azt egyelőre nem tudni. Az viszont már biztos, hogy az énekesnőt ezentúl Sorrell Trope képviseli majd a perben. Bár Spears először Melvin Goldsmant és Marci Levine-t bízta meg, később meggondolta magát.

Veszélyes fogyókúra

És ez még nem minden. Az Ok! magazin úgy tudja, hogy Spears étkezési zavarokkal küzd. Egy bennfentes szerint a bukott sztár, akin az ominózus díjkiosztón valóban látszott, hogy felszedett pár kilót, mindent megtesz annak érdekében, hogy visszafogyjon a versenysúlyára. Az ismeretlen barát szerint az énekesnő vagy koplal, vagy bezabál és utána hashajtókat vesz be. „Éheztetni fogom magam, túl kövér vagyok„ - panaszkodott a haverjának. A lap azt is tudni véli, hogy Spears rákattant a fogyasztópirulákra, melyeket hatalmas mennyiségű energiaitallal öblít le.

Ne britniskedj!

Bár az énekesnő meglehetősen nagy gondban van, a vicces pólókat és kiegészítőket gyártó cégeket ez nem hatja meg. Ők szeretnének minél nagyobb profitot csinálni a problémás celebekből és úgy tűnik, hogy most éppen (már megint) Spears van soron. A Cafepress oldalán minden kárörvendő kedvére válogathat a Don’t be a Britney! (Ne legyél Britney!) feliratú pólók, kapucnis pulóverek, sapkák, táskák kitűzők és sok miegymás között.