horoszkóp

Spears egyelőre megúszta a börtönt

2007.11.27. 11:10
Ügyvédje kérésére elhalasztották a hétfői tárgyalást, melyen az énekesnőnek jogosítvány nélküli vezetés miatt kellett volna felelnie. Ugyanezen a napon a bíróság úgy döntött, hogy az énekesnő együtt karácsonyozhat gyermekeivel. Rossz hír, amennyiben Spearst elítélik, akár börtönbe is kerülhet, ráadásul a gyámügy is újra nyomoz ellene.

Spears ügyvédje, Michael Flanagan hétfőn arra kérte a bíróságot, hogy január másodikáig napolják el a tárgyalást a celeb ügyében, akinek érvényes jogosítvány nélküli vezetés miatt kell felelnie. Flanagan szerint erre azért van szükség, mert szeretné még egyszer megvizsgálni a bizonyítékokat. Spears jogi képviselője ragaszkodik ahhoz, hogy védence ártatlan, hiszen negyvenkilenc államban elfogadták volna az énekesnő louisiana-i papírját, ami mellékesen 2010-ig érvényes.

Az énekesnőt még augusztusban kapták el, amikor egy parkolóban nekiment egy másik autónak, ráadásul nem volt nála olyan jogosítvány, ami Kalifornia államban is érvényes. Szerencsére a tulajdonossal később némi pénz ellenében sikerült megállapodni, az érvénytelen jogsi miatt azonban továbbra is folyik ellene eljárás. Az ügyész októberben még tizenkét hónap próbaidőt szeretett volna Spears nyakába szabni, most viszont két évre módosította az általa kívánt büntetést.

Az ügyész valószínűleg azért döntött így, mert Spears az utóbbi pár hétben több kisebb-nagyobb közlekedési baleset részese volt. Október közepén áthajtott egy fotós lábán, majd ezt a mutatvány egy hónappal később megismételte, ezt megelőzően pedig figyelmen kívül hagyott egy piros lámpát, miközben gyermekei a hátsó ülésen szundikáltak. Bár ez utóbbi eset miatt megtiltották neki, hogy gyermekeivel autókázzon, szombaton ismét megszegte a közlekedési szabályokat. Miután távozott a Four Seasons hotelből, áthajtott egy piros lámpán, majd nem állt meg két stoptáblánál. Az estet a közelben lévő lesifotósok is rögzítették. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja Spearst és valóban próbaidőre bocsátják, Paris Hiltonhoz hasonlóan őt is börtönbe kerülhet, ha megszegi a feltételeket.

Hétfőn egy újabb zártkörű meghallgatást tartottak a gyermekelhelyezési perben is. A TMZ információi szerint két a szülő ügyvédjei megegyeztek, hogy Spears, aki állítólag most egy pincérrel jár, együtt bonthatja ki az ajándékokat gyermekeivel karácsony napján. Sokak szerint ez így tisztességes, hiszen Sean Preston és Jayden James a Hálaadást Federline-nál töltötte.

A meghallgatáson először a Gyámügyi Hivatal jogi képviselője, Douglas Hunter szólalt fel, aki arra kérte a bíróságot, hogy biztosítsanak hozzáférést az üggyel kapcsolatos összes irathoz, mivel mindkét fél ellen nyomoznak - adta hírül az MTV. Spears jogi képviselője szerint ez nem helyénvaló, hiszen így nagyobb az esély arra, hogy valami kényes részlet kiszivárog. Federline ügyvédje pedig úgy véli, Hunternek pontosan meg kellene jelölni, milyen dokumentumokra kíváncsi.

Az énekesnőnek és férjének, akik nem voltak jelen a meghallgatáson, január huszonharmadikán kell ismét megjeleni a bíróság színe előtt.