Ősszel ismét eldurvul a tévénézőkért folytatott harc

2008.07.29. 13:05
A TV2 állítólag egy új beszélgetős műsorral próbálná lekörözni Erdélyi Mónikát, aki az RTL Klubnál vezet egy hasonló műsort. Magyar Rita, a TV2 szóvivője egyelőre nem erősítette meg a hírt, bár nem is cáfolta. Egy biztos, ősszel mindkét csatorna egy-egy valóságshow-val kedveskedik a nézőknek. A TV2 ismét új tehetségek után kutat Eszenyi Enikő, Mester Tamás, és Fenyő Miklós segítségével, míg az RTL Klub a sztárokat küldi ki a vadonba. A Viasat3 Majkával, Kustánci Liával és a Bár második szériájával száll be a versenybe.

A Bors szerint a TV2 új támadást indít legnagyobb konkurense ellen a délutáni műsorsávban, ugyanis a lap úgy tudja, hogy a csatorna ősszel egy új beszélgetős műsorral rukkol elő, aminek vagy Csernus Imre, vagy egy indiai guru, vagy egy, a nagyközönség számára ismeretlen miskolci pszichiáter lesz a házigazdája. A produkció állítólag némileg különbözne az RTL Klub képernyőjén futó Mónika-showtól, és inkább az amerikai televíziós pszichiáter, Dr. Phil műsorára hasonlítana. „A nemzet orvosa” kisfilmekkel tarkított műsorában nemcsak stúdióvendégeinek, hanem a nézőknek is rengeteg tanáccsal szolgált – írja a Bors. A TV2 szóvivője, Magyar Rita nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket.

Elcsábított munkaerő

A lap megemlíti azt is, hogy az Erdélyi Mónika nevével fémjelzett kibeszélős műsort annak idején Árpa Attila találta ki, és a szalonpunk most a TV2 egyik legnagyobb beszállítójának, az Interaktívnak a kreatív vezetője. Sőt, a Bors úgy tudja, hogy a stáb azokból a szerkesztőkből áll majd össze, akik korábban az RTL Klubnál dolgoztak. A műsor főszerkesztője például vélhetően Pácza Zoltán lesz, aki amellett, hogy régen a Mónika show csapatát erősítette, az ötös csatornánál is dolgozott. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta, a konkurens csatorna valóban megkörnyékezte a Mónika-show készítőit, de ők nemet mondtak, és a TV2 valószínűleg olyan embereket csábított magához, akik nem önként távoztak az RTL Klubtól.

Megasztár 4.0

Amennyiben ősszel újra lesz a celebekkel tarkított főzőműsor a TV2-n, a hétköznap esték valószínűleg újra a Hal a tortán és a Barátok közt harcának jegyében telik majd. Hogy valóban számíthatunk-e a beszélgetős műsorok összecsapására, egyelőre azt sem tudni. Csupán az biztos, hogy valósághoswban nem lesz hiány. A TV2 például a Megasztár negyedik szériájával kedveskedik a nézőknek. Az ősszel induló realitybe oltott tehetségkutató felvezetéseképpen sokáig találgathattuk, hogy kik lesznek a zsűri tagjai. A végeredmény: a jelentkezők teljesítményét Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós és Mester Tamás bírálja majd el. Hogy a második gyermekét váró Görög Zita helyett ki lesz Till Attila műsorvezetőtársa, az továbbra is kérdéses. Versenyben van többek közt Szűcs Judith lánya, Fülöp Timea.

Mentsétek meg a celebeket!

Az RTL Klub nem a jövő sztárjait, hanem jelenleg is regnáló celebeket vet be. Ősszel indul ugyanis a Celeb vagyok, ments ki innen!, a hírességek főszereplésével túlélőshow. A műsort Angliában, Amerikában, Németországban, Franciaországban és Hollandiában is nagy sikerrel vetítették. A számkivetett hírességeknek egy egzotikus helyen kell különböző próbákat kiállniuk, az élelmezésüket is nekik kell majd megoldaniuk, és a nézők döntenek arról, hogy éppen melyik ismert embernek kell távoznia – tudtuk meg Rényi Ádámtól. A produkció hazai változatában biztos, hogy szerepel majd Falusi Mariann, Kiss Ramóna, valamint Palik László is, akit hitvese, Marsi Anikó nagyon félt a különböző csúszómászó állatoktól. Arról továbbra sincs hír, hogy mi lesz a kissé rapszodikus előélettel rendelkező Győzike-show sorsa.

A kör bezárul

A valóságshowk versenyébe beszáll a Viasat3 is. Szeptemberben ugyanis a képernyőre kerül a Bár 2.0 műsor, ami tulajdonképpen az első hazai reality második szériája. Míg 2001-es első szezont Novák Péter vezette, most Majka és Kustánci Lia látja majd el ezt a feladatot. A két műsorvezetőt egy nyilvános casting során választották ki a produkció készítői. A csatorna természetesen a gyártók számára is kiírt egy pályázatot, és a versenyt a korábban már említett Interaktív nyerte meg. A történeti hűség kedvéért megjegyezzük, hogy a TV2-vel hírbe hozott Csernus Imre korábban a Viasat3-on vezetett egy kétszemélyes beszélgetős műsort, amit a szerény nézettség miatt viszonylag hamar likvidáltak.