Demcsák Zsuzsa lesz Jakupcsek Gabriella utódja

2008.08.15. 12:25
A TV2 egy nagyszabású casting során úgy döntött, hogy augusztus végétől Demcsák Zsuzsa lesz Azurák Csaba partnere a Mokkában. A tévés évekkel ezelőtt már szerepelt a reggeli műsorban, legutóbb pedig Somogyi Zoltánnal az oldalán tűnt fel a TV2 képernyőjén A Kiválasztott című műsorban. Karrierjét az MTV Tonik című műsorában kezdte, majd átkerült a kereskedelmi csatornához. 2007 elején ő volt a kormányszóvivői poszt várományosa, de kissé érzéketlen blogbejegyzései és férje állítólagos botrányai miatt visszalépett. Legutóbb az ATV-n szórakoztatta a nézőközönséget.

Ősztől Demcsák Zsuzsa váltja a Mokkában a várandós Jakupcsek Gabriellát, vagyis ő lesz Azurák Csaba új partnere. A stáb egy másik új taggal is bővül Kárász Róbert személyében, aki korábban az RTL Klubnál, illetve a Magyar Televízió Kékfény című műsorában dolgozott – tudtuk meg Magyar Ritától, a TV2 szóvivőjétől „Az új műsorvezetőket hosszú válogatás során választották ki. Nagyon sokan jelentkeztek, de végül mellettük döntöttünk. Augusztus végétől láthatjuk majd őket a képernyőn. Addig folyamatosan zajlanak a próbák a beszédtanárral, a szerkesztőkkel és az operatőrökkel. Az Aktív két új műsorvezetője, Czippán Anett és Somogyi Zoltán szintén sokat gyakorol” – nyilatkozta a Velvetnek Magyar Rita. Demcsák Zsuzsát legutóbb A Kiválasztott című műsorban láthattuk, amiben Somogyi Zoltánnal együtt kereste Uri Geller magyar utódját, de a TV2 főzőműsorában, a Hal a tortánban is szerepelt.

A fiatal, ám tapasztalt tévés 2007 szeptemberében még azt tervezte, hogy az ATV képernyőjén tér vissza a médiába. Demcsák Zsuzsa először a Nő háromszor című talkshowban tűnt fel, majd januártól egy élő reggeli műsort is vezetett. 2007 elején úgy tűnt, hogy egy sokkal komolyabb munkakörben is kipróbálhatja magát, ugyanis ő lett a kormányszóvivői poszt várományosa. Ennek örömére elindította saját blogját, ám az online napló bejegyzései nem arattak osztatlan sikert. Egyik alkalommal például azt ecsetelte, hogy ő leginkább a Szent István parkot kedveli, mivel itt tiszta és jól szituált szülők levegőztetik csemetéiket, majd kifejtette, hogy milyen szörnyű is az, ha gyermeke a bölcsödében a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerül. Bár pár nappal később módosította ezt bejegyzést, és végül elismerte, hogy „hülyeséget csinált”. Tovább rontott a helyzeten, hogy férje, állítólagos alvilági kapcsolatai miatt az ő nevét is meghurcolták. Demcsák Zsuzsa végül úgy döntött, hogy önként lemond a kormányszóvivői posztról.

Klikk!

A kétgyermekes riporter az MTV Tonik című műsorában kezdte tévés pályáját, majd utána a TV2 reggeli magazinjában és közéleti hírműsoraiban dolgozott, 2005-ben pedig szülési szabadságra ment. „Az tény, hogy rosszul vagyok munka nélkül. De nem vagyok munkamániás, mert tudok pihenni, abból a betegségből szerencsére már kigyógyultam, hogy folyamatosan pörögni kell” – nyilatkozta kilenc hónappal fia születése után. Televíziós karrierjével párhuzamosan modellként is kipróbálta magát: 1996-ban jelentkezett egy modelltanfolyamra, ahol benevezték a Szupermodell versenyre. Az évek során természetesen fehérneműs képek is készültek róla több magazin számára is.