Alacsony lányok bikiniben és kigyúrt olajozott testű főiskolás fiúk a Bed Beachen - így lehetne leírni a Főiskolák Szépe és a Mr. College indulóit. Nem várt esemény nem történt, Végvári Tibor pedig dacolva a körülményekkel viccezéssel próbálta kimozdítani az érzelemmentes közönséget az agyhalott állapotból.

Itt nem magasak a lányok, de jól mozognak - összegezte tapasztalatait Ripper Ferenc a megjelent szépségversenyzőkről. Ha ennél is részletesebben akarnánk elemezni az idei mezőnyt, és nem csak a zsűri véleményét tolmácsolnánk, ezt a szószerkezetet használnánk: tizenkettő egy tucat.

Tavaly még csak lányok indulhattak a Főiskolák Szépe versenyen, de idén a férfiak is megtehették tétjeiket a Mr. College fantázia névvel indított férfiszépségversenyen. Ez bár nagyon újszerűen hatott, a megjelent közönséget nem nagyon izgatta fel. Talán ebben az esetben nem érdemes a foci EB-re fogni a nihilt, hiszen a Bed Beach közönsége nem a labdajáték szeretetéről híres. Műsorvezetőnek ebben az évben is Végvári Tibort dobta ki a gép, partner pedig nem más volt, mint a mindig Kedves Debreczeni Zita.

Végvári a maga finom stílusában éjfél előtt nemsokkal ezzel a mondattal konferálta fel műsorvezető társát: mindjárt megtörténik a csoda és Debreczeni Zita leveszi a farmermellényét. Majd megkérte a szervezőket, hogy hozzanak két üveg pezsgőt a zsűrizésben jártas Zimány Lindának, mert számára nélkülözhetetlen alkohol egy ilyen estén. Nagy Zsolt, álnevén Leó is megkapta a magáét, hiszen a mindig májbeteg jelzőn kívül a Top Shopok királya címet is kiérdemelte. A mindig jóképű Zola pedig - aki a Viva Tv-t képviselte - a szűnni nem akaró taps áldozata lett.

Miután "fényt kapott a zsűri, izzadni kezdtek a tangák" és felvonult a 15 főiskolás lány. Őket követték a fiúk, akik közül egy a szürke szamár áldozta lett, így csak 14 maradtak játékban. Volt nyári egyenruhás vonulás és bikinis is, amire végre a közönség is reagált. Néhány fiú olajozott testének látványát tapssal is jutalmaztak, ami valamennyi életet lehelt az eseménybe. Az eredményhirdetés előtt félórára visszavonultak az ítészek, a nép pedig alkoholba fojtotta bánatát. Polgári Ildikó, aki igen jártas a szakmában, elmondta, hogy ma este nem érzi magát formában és egyébként is mindig megérzi, ha nyer és ezt most nem az a bicikli. Pedig mindent vitt.

Komenda Mónika, aki tavaly királynő lett, idén Horváth Évának öltözött és pontozással emelte az este produktív fényét. Azon meg egyszerűen csak meglepődtünk, hogy Zola Herczeg Zoltán imitátorként libbent be, ahogy az is érdekes volt, hogy egy Owen Wilson hasonmással mulathattunk egy térben. A fiúkat elnézve a kidolgozott férfitest, a napfény és az extrém sportok volt az idei év slágerei, ezek után nem is csodálkoztunk azon, hogy senki nem vallotta be: részecskekutató akar lenni.

Danny Blue, aki valamilyen oknál fogva tiszteletét tette a versenyen, nem jósolta meg a győzteseket, csak jópofáskodott egy sort, hogy felvehesse a kesztyűt, amit Végvári, a maga kollégium stílusával a magasba lendítette. Gaszt Róbert, aki végül vitte a fiúk közül a pálmát - nem tudjuk, ki szeretett bele, reméljük nem Sütő Enikő, aki egy modelltanfolyammal is jutalmazta - elmondása szerint - ami nem volt más, mint a 2008-as év új közhely szótára - a kihivás miatt jelentkezett a versenyre, és mert ki akarta próbálni magát. "Népszerűség és az ismertség is vonz, és azért is jó a modellkedés, mert nem a szokásos sztárvilág, nem annyira fényűző."

Mr. College egy kétszemélyes horvátországi utazással egy prágai vagy bécsi úttal és számos egyéb ajándékkal gazdagodott, ahogy női megfelelője, Polgár Ildikó is. A 2008-as Főiskolák Szépe elárulta, hogy idén Komenda Mónika szólt neki, hogy mindenképpen nevezzen be - amit a győzelem fényében valószínűleg nem is bánt meg - és barátja, aki csak akkor volt hajlandó elindulni a férfi kategóriában 12-es rajtszámmal, kedvese szintén ezt teszi.