horoszkóp

Galsai Dániel hiszi, hogy Albert Györgyi terhes volt

2008.11.17. 14:03
Albert Györgyi volt kedvesének sokszor a szemére vetették, hogy nem mond igazat nyilatkozataiban. A Blikk az újságírót elvitte egy poligráfos vizsgálatra, amelynek során kiderült, hogy Galsai Dániel igazat mond, vagy legalábbis elhiszi, amit állít. Szerinte Albert Györgyi valóban méhen kívüli terhes volt halála előtt és nem ő találta ki, hogy a riporternő külföldre akart költözni.

A Blikk hazugságvizsgálatra vitte a nemrég elhunyt Albert Györgyi volt szerelmét, akit az utóbbi időben többször is megvádoltak azzal, hogy nem mond igazat. Legutóbb akkor került a támadások kereszttüzébe, amikor azt állította, hogy a riporternő méhen kívüli terhes volt a halála előtti hetekben. Albert Györgyi nőgyógyásza, dr. Ruff György kizártnak tartja, hogy Galsai igazat állít. Szerinte a méhen kívüli terhesség életveszélyes kórkép, és egy „tízperces beavatkozással” nem lehet elhárítani a bajt. A hazugságvizsgálat során Galsai mindenesetre ragaszkodott ahhoz, hogy nem ő találta ki, hogy Albert Györgyi terhes volt és emiatt járt kórházban, ahogy azt sem, hogy párjával Görögországba akartak költözni.

Galsai Dániel átment a teszten

A lap munkatársa arra is rákérdezett, hogy a Joshi Barat című műsorban látott veszekedést megjátszották-e, valamint hogy ő találta-e ki azt, hogy Albert Györgyi temetésén ő mondja a búcsúbeszédet. A 42 éves újságíró mindkét kérdésre nemmel válaszolt. Ugyanígy reagált, amikor arról faggatták, hogy a riporternő az Esti Frizbi adása előtt közölte-e vele a szakítás tényét. Galsai Dániel válaszait Kis György pszichológus értékelte ki, aki elmondta, a vizsgálat során fiziológiai reakciók nem jelentkeztek, így nem kérdőjelezhető meg Galsai Dániel szavahihetősége a feltett kérdésekre adott válaszokkal kapcsolatban.

A poligráf

egy olyan eszköz, amellyel több élettani jellemzőt (vérnyomás, pulzus, légzési gyakoriság, a bőr elektromos vezetőképessége) lehet egyszerre vizsgálni, miközben a vizsgált személynek kérdéseket tesznek fel. A vizsgálattal a válaszadások során fellépő szorongás mutatható ki. A szorongás kiugró értékeiből arra következtetnek, hogy az adott válasz erős érzelmi reakciót váltott ki – ez pedig hazugság kísérőjelensége is lehet. Az eredmény nem 100%-osan megbízható, mivel az alany szoronghat más okból is és tudatos hazugság esetén is ellenőrzése alatt tarthatja a szorongás bizonyos jeleit. A poligráfos teszt eredményei PDD (psychophysiological detection of deception) vizsgálatoknál is kétségbe vonhatók.

Forrás: wikipedia.hu

Az újságíró, aki könyvet írt Albert Györgyiről, elmondta: megalázónak tartja, hogy ilyen módon kellett bizonyítania, hogy állításai igazak. „Az ellenségeimnek sem kívánom azt, amin én keresztül mentem. Most legalább vége a találgatásoknak” – nyilatkozta Galsai. A Blikk szerint természetesen az eredmény ellenére elképzelhető, hogy Albert Györgyi valóban nem volt terhes, de annyira vágyott egy gyermekre, hogy elhitte, hogy terhes, és ezt párjának is elújságolta.