Újra kellett éleszteni Bob Geldof bedrogozott lányát

2008.07.22. 12:26
Bob Geldof 19 éves lányának vasárnap leállt a légzése londoni otthonában. Életét bennfentesek szerint egyik barátja mentette meg, aki a mentők kiérkezéséig szájon át lélegeztette. A lapok szerint könnyen előfordulhat, hogy a rosszullétet drogtúladagolás okozta. Geldof problémás lánya mindenesetre hamar összeszedte magát, pár perccel azután, hogy magához tért ugyanis már a mentősöket szidta, másnap pedig egy filmbemutatón is részt vett.

Vasárnap délután mentőt kellett hívni Bob Geldof 19 éves lányához, aki elvesztette az eszméletét és a légzése is leállt londoni otthonában. Egy bennfentes szerint a lányt először egyik barátja lélegeztette szájon át és mellkasi masszázst alkalmazott, amivel valószínűleg megmentette az életét és megakadályozta, hogy agykárosodást szenvedjen. „Ha valakinek leáll a légzése, az nem jelenti azt, hogy a szíve sem működik. Ennek ellenére nagyon komoly volt a helyzet” – tette hozzá a Sun forrása.

Miután magához tért, a jelenlévők szerint Peaches Geldof kiabálni kezdett a kiérkező mentőkkel. ”Felhívta a figyelmüket arra, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez való jogát. Ezután elküldte őket, és a kórházba sem ment be, ugyanis attól félt, hogy minden kiderül” – mesélte egy másik forrás a lapnak, igazolva ezzel a lány aggodalmait. A londoni mentőszolgálat szóvivője a Sunnak megerősítette, hogy valóban kimentek a helyszínre egy mentőautóval, egy ügyeleti kocsival és egy biciklis mentővel, bár a beteget természetesen nem nevezte meg: „Vasárnap délután, röviddel háromnegyed öt előtt hívtak ki minket egy londoni címre egy nőnemű beteghez.” A mentőszolgálat munkatársa hozzátette, a beteget ellátták és nem volt szüksége kórházi kezelésre. Peaches Geldof egy nappal később elég jól érezte magát ahhoz, hogy megjelenjen a legújabb Batman film londoni premierjén.

Bob Geldof

A lapok feltételezései szerint könnyen előfordulhat, hogy Peaches Geldof túladagolta magát. Bár a híres zenész gyermeke sokáig tagadta, hogy drogozna, májusban előkerült egy videó. Az ominózus felvételen, ami állítólag egy nappal a Wineshouse-féle videó előtt készült, a lány 190 fontot ad át egy dealernek, és megjegyzi, "Ezután holnap Valiumra is szükségem lesz". A rendőrség nem emelt ellene vádat. Bob Geldof a lapok állítása szerint elővigyázatosságból azért elkobozta lánya hitelkártyáját. Majd miután a 19 éves híresség kicsit összemelegedett Anglia legnagyobb junkie-jával, Pete Doherty-vel, bejelentette, hogy elege lett a kábulatban töltött éjszakákból.

Ami az állítólagos és fokozott szülői felügyeletet illeti, a hétfői filmbemutatón Peaches Geldof tagadta, hogy édesapja arra kérte, költözzön az ő otthonába. „Majdnem húszéves vagyok, és tudok vigyázni magamra. Az apám nem szokott bezárni a szobámba. Nem ilyen szigorú, soha nem is volt az. Nem kell folyamatosan figyelnie rám” – nyilatkozta. Az eset különösen azért szomorú, mert Peaches Geldof édesanjya, Paula Yates 41 éves korában egy véletlen drogtúladagolás következtében hunyt el. És úgy tűnik, sem Doherty, sem a zenész másik kebelbarátja, Amy Winehouse sem intő példa az ifjú sztár számára. Utóbbi pár héttel ezelőtt szintén rosszul lett, őt akkor aggódó édesapja vitte a kórházba. Orvosai szerint a hírességnek kezdeti stádiumú tüdőtágulása van, ami a sok drogra és cigarettára vezethető vissza, de a drogozástól a szíve előbb is felmondhatja a szolgálatot, mintsem a tüdőtágulás halálos fokozatúvá fajulhatna.