Röviddel azelőtt, hogy hétfőn sürgősségi műtétet hajtottak végre a hírességen, kiderült, hogy a rák már az agyát is megtámadta. Szóvivője szerint az operáció így is javít majd az életminőségén. Míg Goody barátai már a temetésre készülnek, számtalan híres műsorvezető áll sorban, hogy interjút készíthessen a kétgyermekes sztárral. Nyomkövetővel felszerelt férjének eközben újra el kellett látogatnia a bíróságra egy taxisofőr bántalmazása miatt. Az ügyben várhatóan március 26-án hirdetnek ítéletet.

A nyilvánosan haldokló egykori valóságshow-szereplő agyában rákos áttét képződött - állapították meg orvosai. A szakemberek röviddel azelőtt fedezték fel az áttétet, mielőtt hétfőn gyomorpanaszai miatt megoperálták. A család egyik barátja elmondta, bár ijesztő, hogy a rák továbbterjedt, de számítani lehetett arra, hogy ez fog történni. Hozzátette, az orvosok így sokkal jobban meg tudják határozni, hogy milyen fájdalomcsillapítóra van szüksége, és az agyi áttét nem rövidíti meg jobban élettartamát, ami sajtófőnöke, Max Clifford szerint 2-4 hét. "Jade még mindig haza akar menni, de addig szó sem lehet róla, amíg nem állítják be a gyógyszereit. Nem szeretné, felzaklatni a gyermekeit" - nyilatkozta az ismerős. Goody szóvivője elmondta, amennyiben a műtét valóban sikeres volt, jelentősen javul majd a sztár életminősége. Hozzátette, hogy a Big Brother ház egykori lakója a körülményekhez képest jól viseli a megpróbáltatásokat, és nagyon bátor, valamint pozitív.

Hallucinációk gyötörték

Bár Jade Goody otthonában szeretné tölteni utolsó perceit, úgy érzi, erre nem lesz lehetőség. Amikor például megérkezett a fullhami Royal Marsden kórházhoz, könnyek közt jelentette ki, hogy valószínűleg itt fog meghalni. A sztárt szállító mentőt rendőrök kísérték a Saint Claire Hospice épületétől a kórházig. Jade Goody még pénteken feküdt be az ápolóotthonba, miután az esküvőjét követő héten szörnyű hallucinációk gyötörték. Egyesek szerint egy körzeti nővér rossz gyógyszereket adott be neki, és ezért romlott az állapota. A szóvivője szerint valójában senki sem hibázott, ugyanis nagyon nehéz megfelelő módon összeállítani a gyógyszerek éppen szükséges keverékét. Clifford elmondta, hogy Saint Claire Hospice munkatársai mindent megtettek Goody-ért, de nem tudták kellőképpen csillapítani a fájdalmait. Egyik barátja szerint a híresség inkább egy kórházban töltötte volna az idejét. Goody állítólag csak vasárnap tudta magát rendesen kialudni, miután kellő mennyiségű fájdalomcsillapítót kapott.

Gyógyító és szenteltvíz

A Sky News információi szerint Goody a kevésbé hagyományos módszereknek is ad egy esélyt; állítólag találkozni akar egy boszorkánnyal, rendszeresen imádkozik, és szenteltvízzel mosakszik. Goody a New! Magazinnak elmondta, nem tudja, hogy a boszorkány hogyan próbál majd segíteni rajta, de mindenképpen beszámol a fejleményekről. A híresség egyébként azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy gyógyítót is felkeres. Szóvivője szerint ez már meg is történt, és a 38 éves Wayne Lee reikimester már dolgozik azon, hogy segítsen meggyógyulni híres páciensének - írja a Sun. Eközben a Beckham házaspár támogatásáról biztosította a halálos beteg Goody-t. Két kisfiának küldtek egy-egy AC Milan mezt, a celebnek pedig a következőt üzenték. "Nagyon meghatott az a küzdelem, amit ez ellen a kegyetlen betegség ellen folytatsz. Mindketten gondolunk rád ebben a szörnyű időszakban."

Interjúk sora vár rá

A híresség jövő héten interjút ad majd Piers Morgannek, amit az ITV ad majd le. A Telegraph információi szerint nem Morgan az egyetlen, aki szívesen elbeszélgetne Jade Goody-val. Larry King és Oprah Winfrey akár félmillió angol fontnak megfelelő összeget is fizetne neki, ha válaszolna a kérdéseikre. Két gyermek édesanyjaként Goody természetesen minél több pénzt szeretne összegyűjteni, de fennáll a lehetősége annak, hogy nem lesz olyan állapotban, hogy interjút tudjon adni. "Jade történetét most már az egész világ ismeri. Naponta több százan hívnak fel, hogy érdeklődjenek felőle. Oprah Winfrey és Larry King nagyon szívesen készítene vele egy interjút. De erre csak akkor kerül sor, ha Jade is beleegyezik és az állapota is megengedi" - nyilatkozta Max Clifford a Daily Express-nek.

Temetését is a barátai szervezik

Goody, aki meg van győződve arról, hogy csak egy hónapja van hátra, mindenesetre már készül a legrosszabbra. Röviddel azután, hogy barátai segítségével kilenc nap alatt leszervezte az esküvőjét, most egy sokkal szomorúbb feladatot kell teljesíteniük az ismerősöknek. "Jade arra kért minket, hogy kezdjük el szervezni a temetését. Amikor azt mondtam neki, hogy erre egyelőre nincs szükség, azt válaszolta, hogy igenis meg kell beszélnünk, hogy mit is szeretne. Felsorolta, hogy milyen dalokat játszanak a szertartás alatt. Megfogadtam, hogy semmit nem árulok el, amíg köztünk van" - nyilatkozta Jade Goody jó barátja, Jennifer Smith.

Újra bíróság előtt a férj

A híresség dolgát az sem könnyíti meg, hogy férjének, Jack Tweednek a napokban meg kellett jelennie a bíróságon. A férfit azzal vádolják, hogy tavaly májusban rátámadt egy taxisofőrre, és azzal fenyegette, hogy megszúrja őt egy késsel. Az ügyészség szerint a 21 éves Tweed megragadta a sofőr nyakát, valamint minősíthetetlen hangnemben beszélt vele miközben a férfi vezetett. Bár Goody hites ura tagadja a támadást, bűnösnek találták, és várhatóan március 26-án hirdetnek majd ítéltet - írja az AP. Tweed egyébként jelenleg csak bizonyos időszakokban hagyhatja el édesanyja házát egy másik ügy miatt. A férfi tavaly szeptemberben került börtönbe, miután egy golfütővel bántalmazott egy tinédzsert. Bár eredetileg 18 hónapot kellett volna a rács mögött tölteni, múlt hónapban házi őrizetbe helyezték, valamint nyomkövetőt helyeztek rá. A nyomkövetőt a hatóság döntésének értelmében csak az utolsó pillanatban távolítanák el. Erre két lehetőség van; vagy Tweed édesanyjának házához mennek a rendőrök, hogy ott, a helyszínen levegyék a műszert, vagy beszállítják egy közeli rendőrőrsre, és ott szerelik le.

Hogyan lett celeb Jade Goody-ból?

Az egykori fogorvosi asszisztens 2002-ben lett tévéceleb a brit Big Brotherben. Egy ideig gúny tárgya volt kaotikus jelenései miatt, és mert az általános tudása is jócskán hagyott kívánnivalót maga után: számára például újdonság volt, hogy Rio de Janeiro nem egy személy, hanem egy város. Mindezek ellenére népszerű lett, szereplései révén pedig a bulvárlapok sztárja is, és hírnevét ügyesen kamatoztatta. Kisebb vagyont is összehozott egy saját CD-vel, egy parfümmel, és még számos más tévéshow-val is. 2007-ben azonban megtört a róla kialakult kedvező kép. A Channel 4 brit tévé sikerei nyomán beválogatta Goodyt és anyját a Celebrity Big Brother című különkiadásba is, ahol aztán rasszista kijelentéseket tettek egy másik lakóra, a híres indiai filmszínésznőre, Shilpa Shetty-re. Goody megbánta, amit akkor tett, és beleegyezett, hogy részt vesz a Big Brother indiai verziójában. Éppen ennek a shownak az egyik adásában, a kamerák előtt tudta meg, hogy méhnyakrákja van. A nő ekkor azonnal hazautazott, hogy kemoterápiás és besugárzásos kezelésekkel megpróbálják megfékezni a betegséget, de a múlt heti vizsgálatok kimutatták: áttétek képződtek, és legfeljebb pár hónapja lehet hátra. A hírességet az idő szükössége miatt most szombaton keresztelik majd meg két kisfiával, a négyéves Freddie-vel és az ötéves Bobby-val egy közeli templomban.