horoszkóp

Eltemették Guillaume Depardieu-t

nsz
2008.10.17. 16:55
Végső útjára kísérték Gérard Depardieu fiát, Guillaume Depardieu-t. A fiatal színész temetését pénteken tartották, négy nappal tüdőgyulladás okozta halála után. A francia tehetség szertartásán több százan vettek részt, köztük a francia államfőnek, Nicolas Sarkozynek a felesége, Carla Bruni is tiszteletét tette, de jelen volt Sophie Marceau is. Guillaume Depardiue 37 évet élt.

A 37 éves színészt pénteken temették el Párizsban, utolsó útjára a Bougival templomba kísérték. A nehéz természetű Depardieu vasárnap, egy vírus következtében kialakult gyors lefolyású tüdőgyulladásban vesztette életét egy Párizs közeli kórházban. A vírust Romániában szedhette össze, ahol éppen a L'Enfrance d'Icare c. filmet forgatta a hétvégén - írja a Daily Mail. Guillaume Depardieu sohasem tudott igazán kilépni apja árnyékából.

Nem jöttek ki az apjával

A színész több tucat filmben, sorozatban szerepelt, édesapjával három alkalommal játszottak együtt. Első alkalommal az 1974-es Nem is olyan rossz ember című filmben debütált egy kisebb szerepben, legközelebb a Minden áldott reggel (1991) című alkotásban, majd a 2002-es Szeresd apádat című filmben láthattuk őket együtt, ezek után kissé enyhültek a köztük levő ellentétek. Az ifjabbik Depardieu-t azonban nem annyira filmjei miatt, hanem inkább apja hírnevének és zűrös életének köszönhetően ismerik.

Klikk!

A 37 éves színész Gérard Depardieu és Elizabeth Gulgnot gyermekeként született 1971. árpilis 7-én. 16 éves korától kezdve többször is rácsok mögé került, 2003-ban pedig kilenc hónap felfüggesztett börtönt és közel kétmillió forintos pénzbüntetést kapott, amiért pisztollyal fenyegetett egy férfit Franciaországban. A Le Monde francia lap szerint Guillaume Depardieu szélsőséges életmódját többek között az alkoholnak köszönheti. "Szerette a sebességet, az alkoholt, az erőszakot és a kábítószert. Ezek juttatták börtönbe" - írta a Le Monde.

A baleseteiből sem tanult

A sebességnek köszönhetően többször szenvedett motorbalesetet is, míg végül egy 1995-ös eset után a sérülései annyira súlyosak voltak, hogy 17 alkalommal kellett megoperálni. A műtétek azonban így sem voltak teljesen sikeresek, hatalmas fájdalmai voltak a baleset után, így önszántából amputáltatta a jobb lábát 2003-ban. Guillame Depardieu-nek egy Louise nevű lánya született ex-feleségétől, Elise Ventre színésznőtől 2001-ben.

A színész augusztusban Magyarországon is járt, s látogatása olyannyira jól sikerült, hogy börtönben kötött ki. Egy filmforgatás után a stábbal szórakozni mentek egy Erzsébet körúti bárba, ahol először nem akarta rendezni a számlát, később pedig meztelenre öltözve, pisztollyal a kezében hozta rá a frászt két pincérre. Julie Depardieu testvére ezután a VII. kerületi rendőrkapitányságon kötött ki, ahol -habár nem szeretett apja árnyékában élni- állandóan azt hajtogatta, hogy ő kinek a fia. Guillaume Depardieu segítségére végül a francia konzul sietett, így rövid időn belül kikerült a rendőrségről, akik később garázdaság miatt eljárást indítottak ellene.