horoszkóp

Eddie Van Halen is elvonóra ment

2007.03.09. 12:55
Britney Spears után Eddie Van Halen - szintén zenész - is bejelentette, hogy elvonóra megy, épp mielőtt zenekarával bekerülhetne a New York-i Rock and Roll Hall of Fame-be.

Eddie Van Halen, a nevét viselő zenekar gitárosa csatlakozott Britney Spears példájához: elvonóra vonult, hogy kezeltesse alkoholfüggőségét. Bejelentése egy hónappal azutánra esett, hogy a zenekar amerikai turnéra indult volna, azonban a terv a pletykák szerint zátonyra futott.

Az ötvenkét éves holland származású Van Halen, aki régóta küzd az alkohollal, és egy súlyos rákon is túl van, nyílt levelet írt rajongóinak, miszerint csak az ő javukat akarja.

"Mindig a legjobbat akartam adni nektek. Momentán viszont nem érzem, hogy erre képes lennék, ezért döntöttem az elvonó mellett, hogy rendbe hozzam magam, és a jövőben hozni tudjam azt a 110 százalékos teljesítményt, amivel tartozom nektek". A levelet szóvivője és egyben barátnője, Janie Liszewski tette közzé, de további kérdésekre nem válaszolt.

A zenekart, ami a nyolcvanas években olyan slágerekkel szerzett hírnevet, mint a Panama, vagy a Hot for Teacher, hétfőn tervezték bevezetni New Yorkban a rock and roll hírességeinek csarnokába. Az eset eleve találgatásokra adott alkalmat, mert a gitáros és az együttes két korábbi énekese, David Lee Roth és Sammy Hagar máig nincsenek túl jó viszonyban.

A találóan csak Van Halen néven futó bandának kilenc éve nem jelent meg albuma, és mostanában tagcserék miatt igazi családi vállalkozásra kezd hasonlítani. Eddie Van Halen ugyanis Michael Anthony basszusgitáros helyére tizenöt éves fiát, Wolfgang Van Halent állította be, a doboknál pedig bátyja, Alex Van Halen ül.

Egy 1995-ben a Rolling Stone magazinnak adott interjúban a gitáros elmondta, hogy már kétszer volt elvonón, majd felidézte az egyetlen alkalmat amikor ittas vezetésért elkapták. A történet igazán megindító: az Anonim Alkoholisták gyűlésén ugyanis annyira meghatották őt a sorstársak történetei, hogy hazafelé muszáj volt megállnia egy kocsmában néhány felesre, idézte a Reuters.

"Nehezen megy nekem a barátkozás - mondta el a magazinnak -, nincs érzékem a társasági élethez, nem tudom hogy kell viselkedni. Ezért aztán mindig jól berúgok, és tök hülyét csinálok magamból".